De Nederlandse release voor Once Upon a Time in Hollywood stond voor deze week op de planning. Wij kunnen niet wachten op Quentin Tarantino’s nieuwste film. Er bestaat een mogelijkheid dat er een vier uur durende director’s cut naar Netflix komt.

Once Upon a Time in Hollywood

Terwijl het Nederlandse publiek en critici zich klaarmaken voor de release van Once Upon a Time in Hollywood, hebben velen de film in VS al een tijdje kunnen zien. Daar ging Tarantino’s nieuwste op 26 juli al in première. Hier in Nederland stond de release voor donderdag 15 augustus op de agenda. Een aantal acteurs zagen hun rollen uit de film geknipt worden. Hen zou door Tarantino belooft zijn dat ze wel in een vier uur durende versie zitten, die opgedeeld is in een aantal episodes. Die 240-minuten versie zou dan naar Netflix gaan.

Once Upon a Time in Hollywood

Zit je ineens toch in de nieuwe Tarantino

Het waren nog al wat namen die Tarantino uit Once Upon a Time in Hollywood sneed en niet de minste. Het maakt Quentin niet uit, wat voorop staat is zijn artistieke visie. Als een personage beter geloosd kan worden, is het jammer maar helaas. Dat lot trof bijvoorbeeld James Marsden (Teddy in Westworld). Hij vertolkte de rol van een jonge Burt Reynolds.

De eigenlijke Burt Reynolds had ook een rol in de film, maar overleed jammerlijk voor hij aan zijn scènes begon. Mogelijk werd daarom ook James Marsden uit de film geknipt. Ook Tarantino-coryfee Tim Roth en Danny Strong haalden de uiteindelijke film niet. De director’s cut van vier uur zou een mogelijkheid kunnen bieden om de scènes van deze acteurs toch aan het publiek te tonen.

Once Upon a Time in Hollywood

Deze week in de bioscoop

Vanaf 15 augustus verschijnt Once Upon a Time in Hollywood. De film, die zich in 1969 in Los Angeles afspeelt, volgen we Rick Dalton (DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth (Pitt). Ricks carrière is in het slop geraakt en dat terwijl hij net naast een van de bekendste actrices Sharon Tate (Robbie) woont. Ook onder andere Al Pacino, Dakota Fanning, Damian Lewis, Kurt Russell en Luke Perry in zijn laatste rol voor zijn dood hebben een rol in de film. Tegen een director’s cut van vier uur bovenop de bioscoopversie zeggen wij in ieder geval ”ja, graag.” Meer Tarantino is altijd beter.

Liever nog heftiger? Bekijk deze 8 trailers van horrorfilms die eraan zitten te komen.