Ben jij echte horrorfanaat? Of hou je gewoon van een avondje griezelen van tijd tot tijd? Dan zitten er heel wat titels aan te komen waar jij heel gelukkig van gaat worden. Het blijft een morbide vorm van lol trappen en herrie schoppen, een horrorfilm kijken om jezelf doelbewust de stuipen op het lijf te jagen. Spannend is het hoe dan ook en vervelen zul je je niet.

8 x een horrorfilm of serie

De volgende 8 titels komen uit (of zijn net uit) en hun trailers alleen al doen je schutteren van angst. Houd jij de schrik onder controle?

Jack in the Box

Een jack-in-the-box is een stuk kinderspeelgoed, waarbij er een figuurtje omhoog springt. In de horrorfilm Jack in the Box klimmen de figuren hun dozen uit. En dat was nu net niet helemaal de bedoeling. Laten het natuurlijk ook net weer de meest angstaanjagende en zieke clowns zijn die uit een doos kunnen komen wandelen. Een vintage Jack-in-the-box wordt gedoneerd aan een museum dat diep in de bossen gelegen is. Een van de medewerkers, Casey (Ethan Taylor), begint te vermoeden dat de griezelige clown in de doos een eigen leven leidt. Als zijn collega’s één voor één om het leven komen, begint hij te geloven dat het stuk antieke speelgoed behekst is. Deze horror komt ergens in 2020 naar de bios.

Mary

Een gezin vaart niets vermoedend richting de horizon op een schitterende zeilboot. Alles lijkt koek en ei als de dochter van het gezin ineens zonder aanleiding een wijnglas vol in het gezicht van haar moeder slaat. Van slag weten de ouders niet helemaal wat ze nu met Mary aanmoeten en brengen haar naar bed. Van daar gaat het van kwaad tot erger en neemt de horror toe. Het nadeel van een boot is dat er weinig bewegingsruimte is. Onder andere met Gary Oldman en Emily Mortimer. De horrorfilm Haunt komt op 28 november in de Nederlandse bioscoop.

Haunt

In deze horrorfilm besluit een groep jongeren op Halloween het griezelen op te gaan zoeken. Ze stuiten op een wel heel extreem spookhuis. Het spookhuis heeft als insteek dat het de diepste angsten van de bezoekers uitbuit. De groep doet daar een beetje lacherig over, maar ze besluiten toch naar binnen te gaan. Ze vragen zich af wanneer het spookhuis echt eng gaat worden. Tot ze in een nachtmerrie scenario terecht komen dat maar al te waar blijkt te zijn. Haunt draait vanaf 24 oktober in de Nederlandse bioscoop.

The Lodge

Deze horrorfilm laat zien hoe je een hechte band opbouwt met je stiefkinderen. Grace (Riley Keough) is verloofd en wordt binnenkort de tweede vrouw van Richard. Richard is zeer enthousiast, de kinderen iets minder. Om de band te versterken brengt Grace een paar dagen met ze door in een afgelegen huis. Dingen verlopen nogal stroef, tot de stroom uitvalt en ze op elkaar aangewezen zijn. De dingen gaan van vreemd tot ronduit freaky. The Lodge is vanaf 14 november in de bios te bewonderen.

Scary Stories to Tell in the Dark

In het slaperige stadje Mill Valley worden meerdere kinderen opgejaagd door Harold the Scarecrow, die meer dan alleen vogels laat schrikken, en the Jangly Man. In een groot huis aan de rand van de stad dat inmiddels verlaten is,  woonde ooit Sarah. Sarah’s leven als jong meisje was een martelgang en ook koesterde ze de nodige geheimen. Ze vormde haar ervaringen om tot spookverhalen die ze opschreef in een boek. Nu blijken de spookverhalen één voor één uit te komen. Een groep tieners, die de vervallen villa ontdekt hebben, vallen ten prooi aan Sarah’s verhalen. Lukt het ze de ban te doorbreken? Vanaf 8 augustus draait deze horrorfilm in de bioscoop.

Jacob’s Ladder

Deze horrorfilm is een remake van de thriller uit 1990. De remake brengt het verhaal nu echter naar de moderne tijd. Ditmaal is de hoofdrol van Jacob Singer voor Michael Ealy. In de trailer is te zien hoe Singer eraan toe is na zijn missie als militair in Afghanistan. Jacob keert namelijk terug met de nodige mankementen. De soldaat komt in een hersenkrakende staat van paranoia terecht. Jacob realiseert zich snel dat zijn broer of zus nog leeft, maar het leven is niet wat het lijkt. Wat is er gebeurd met hem in Afghanistan. De theatrale release staat voor 23 augustus op de planning.

Green Frontier

Geen horrorfilm, maar een horrorserie van Netflix. De jonge rechercheur Helena en haar partner reizen af naar het grensgebied met Brazilië om de zaak te onderzoeken. Ze komen erachter dat in het deel van de jungle waar de lugubere moorden gepleegd zijn, zich een inheemse stam schuilhoudt. Het is een mysterieuze stam, die geen buitenstaanders duldt. Als het mysterie steeds meer ontrafeld wordt, neemt de gekte ook toe. Alles van magie tot Nazi’s tot geheimen uit haar eigen verleden die Helena wat vertellen over haar eigen afkomst kruisen haar pad. De vijf afleveringen van deze miniserie zijn vanaf 16 augustus bij Netflix te zien.

Typewriter

Eveneens geen horrorfilm, maar een horrorserie op Netflix, Typewriter. Ondanks de titel mogen horrorfans deze serie beslist niet missen. De show is een vijfdelige serie van de Indiase regisseur Sujoy Ghosh. We volgen in de serie vijf jonge vrienden die in Goa wonen. Waarschijnlijk waren ze verveeld en verveling kan rare dingen doen met je geest. Dus besluiten ze om een geest te vangen in het spookhuis bij hun in de buurt. Nogmaals wat verveling wel niet kan doen met een kind! Uiteraard gaat dit al heel snel mis en loopt het compleet uit de klauwen. De serie is sinds 19 juli op Netflix te bekijken.

Annabelle Comes Home

Je zou verwachten dat één enge pop genoeg is voor het maken van een horrorfilm, maar Warner Bros. doet er een schepje bovenop. Er is namelijk een nieuwe demonische entiteit losgelaten, nadat de dochter van de familie Warren toch een kijkje nam in de kamer met opgesloten demonische items. Deze demoon legt munten op de ogen van zijn slachtoffer, zodat hij je ziel kan overnemen. In de trailer zien we daarna nog een situatie, waarin twee dames een nood belletje plegen maar niet degene aan de lijn krijgen waar zij in eerste instantie op hadden gehoopt. Deze horrorfilm is al sinds 26 juni uit, maar is nog te zien in Nederlandse bioscopen.

De horrorfilm Us ook gezien? Dan is dit horrordoolhof wat voor jou.