Bij het horen van de naam Tarentino weet je meteen dat je goed zit. De iconische regisseur geeft je gegarandeerd een goed verhaal voorzien van onverwachte twist en vooral veel, heel erg veel brute actiescènes. In de categorie ‘die moet je hebben gezien’ hebben we een heerlijke Netflix-Tarentino cocktail voor je. The Hatefull Eight staat op je favoriete streamingsdienst en voorziet je van een paar uur uiterst goed filmvermaak.

The Hateful Eight: De opdracht

De film begint goed. Premiejager John Ruth (Kurt Russell) en  Daisy (Jennifer Jason Leigh) rijden naar Red Rock.  De racistische Daisy rijdt haar dodenrit: ze zal bij aankomst worden opgehangen. Wanneer ze een donkere ex-majoor  en premiejager tegenkomen krijgt het verhaal een bijzondere wending. De premiejager, Marquis Warren, gespeeld door Samuel L. Jackson, zorgt voor voldoende verbaal vuurwerk op weg naar Red Rock. Nog leuker wordt het als Chris Mannix (Walton Goggings) wordt opgepikt. Deze zuiderling beweert de nieuwe sherrif te zijn.

Hateful Eight

Een uniek viertal dat gezamenlijk verder reist krijgt te kampen met een sneeuwstorm die het onmogelijk maakt om de tocht voort te zetten. Ze schuilen in een oude herberg, gevuld met nóg meer bijzondere figuren. Vanaf dit punt duurt het niet lang voor Tarentino de film omtovert tot een western zoals je heb hebben wilt. Grof, snel, veel en hard. En dat alles met een stel topacteurs en een heerlijk script.

Geen seconde verveeld

Voor de liefhebbers van het werk van de meester zal The Hateful Eight een aangename ervaring zijn.  Zoals we van Tarantino gewend zijn is het geen short film, verre van. The Hateful Eight duurt maar liefst drie uur (en een beetje). Tegen zo’n lange film hoef je overigens niet op te kijken: de regisseur houdt de dialogen scherp en humoristisch, bovendien is de muziek gecomponeerd door een van de allergrootsten, namelijk Ennio Morricone. Groot voordeel is uiteraard de kwaliteit van de cast en de keuze van Tarantino om de film gedeeltelijk te draaien in Ultra Panavision 70 mm. Dit resulteert in heerlijk brede shots van de besneeuwde landschappen.

The Hateful Eight is nu te zien bij Netflix