Toevallig nog interesse in een Ferrari California? Dan is dit je kans! Een autodealer in Monaco biedt de bijzondere Ferrari van Michael Schumacher. En dat is er niet zomaar één. Michael Schumacher kocht de auto in 2009 en reed er bijna vier jaar in rond.

Ferrari van Michael Schumacher

Wagens van beroemdheden zorgen vaak voor een flinke meerwaarde. Neem bijvoorbeeld de Aston Martin van James Bond of de iconische raceauto van Jan Lammers. Dat is ook bij de Ferrari van Michael Schumacher het geval. Volgens de autodealer reed de Formule 1-legende van 2009 tot 2012 in de Ferrari. Wat het nog bijzonderder maakt is dat Michael Schumacher zelf betrokken was bij de ontwikkeling van de auto. De specificaties van de wagen liegen er dan ook niet om.

Specificaties van de Ferrari California

Onder de motorkap van de Ferarri met de kleur Argento Nürburgring ligt een brute 4,3-liter V8-motor, die 460 pk genereert. Daarmee scheurt de wagen in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 310 km/u. Daarnaast staat op de teller van de wagen nog maar 15.643 kilometer, waarvan aannemelijk is dat Michael Schumacher grotendeels verantwoordelijk is voor deze kilometers. Wat de auto echt uniek maakt? Op de hoofdsteunen van de Ferrari California is het logo van Michael Schumacher geborduurd. Dat gaat de auto er niet goedkoper op maken.

 

Prijskaartje van de Ferrari California

Het is niet bekend hoeveel de Ferrari moet kosten. De prijs is op de website van de dealer alleen op aanvraag beschikbaar. Modellen met een vergelijkbare kilometerstand beginnen momenteel rond de 150.000 euro, maar voor de auto van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen moet de koper waarschijnlijk diep in de buidel tasten. Mocht je interesse hebben in de Ferrari California van Michael Schumacher. Neem dan vooral een kijkje op de website van de dealer. De auto staat te koop in Zwitserland, waar de familie Schumacher woont. Het ligt niet echt om de hoek, maar voor zo’n legendarische Ferrari van Michael Schumacher heb je dat natuurlijk over.

Beeld: Boutsen Classic Cars.