James Bond-fans opgelet: altijd al willen rondrijden in een echte James Bond-auto? Dan is dit je kans. Een gloednieuwe Aston Martin DB5, beter bekend als de auto uit James Bond, gaat binnenkort onder de hamer.

Auto van James Bond wordt binnenkort geveild

De auto van James Bond is zelf natuurlijk al een plaatje, maar wat nou als we je vertellen dat er nog allerlei gadgets in zitten verwerkt? Zo heb je de toegang tot machinegeweren en een speciale ronddraaiende kentekenplaat, altijd handig!

Auto van James Bond Aston Martin DB5

Een speciale Aston Martin DB5

Je zou denken dat deze klassieker uit de Jaren ’60 komt, maar niets is minder waar. Deze auto van James Bond stamt uit 2020. Geloof het of niet, de ‘klassieker’ is dus echt zo goed als nieuw! In 2020 werden er namelijk 25 speciale exemplaren gemaakt van de Aston Martin DB5 door de monteurs van Aston Martin zelf. Dit kostte uiteindelijk wel 4500 manuren en maar liefst 3,2 miljoen euro, maar ze hebben de exemplaren wel 1 op 1 nagemaakt. Logisch dus dat deze voorraad binnen de kortste keren was uitverkocht, tot nu!

De moderne klassieker gaat voor een astronomisch bedrag onder de hamer

De eerste eigenaar van deze auto van James Bond is erop uitgekeken. Daarom besluit hij zijn parel maar te veiling. Binnenkort wordt de Aston Martin DB5 geveild op de website van het Britse veilinghuis Silverstone. Vanaf wanneer en hoe lang je op de klassieker kunt bieden, is nog niet bekend. Wel weten we dat je heel diep in de buidel moet tasten voor dit exemplaar. De veiling start namelijk vanaf 4,2 miljoen euro. Daardoor blijft deze wagen voor veel fans slechts bij een droom…

Auto van James Bond Aston Martin DB5

Nóg een addertje onder het gras…

Er zit bovendien nog een addertje onder het gras. Eerder in het artikel vertelden we dat de auto van James Bond de beschikking heeft over machinegeweren en een ronddraaiend kenteken. Precies hierdoor mag de klassieke auto niet de weg op. De Aston Martin DB5 krijgt geen typegoedkeuring en dus geen kenteken, is dat even balen! Maar hé, zie het van de positieve kant. Zo blijft de kilometerstand lekker laag én je hebt een echte eyecatcher voor je collectie in de garage. Daarvoor moet je wel eerst een aantal miljoenen neerleggen.

Bron: Quote