Toevallig nog interesse in een iconische Jaguar XJR-9? Dan kun je bieden op deze legendarische auto met een Nederlands tintje: Jan Lammers heeft er ooit in gereden. Mocht je denken dat de bolide voor een spotprijsje onder de hamer gaat, moeten we je teleurstellen. Voor de Jaguar XJR-9 moet je diep in de buidel tasten.

Unieke Jaguar XJR-9 wordt geveild

De Jaguar XJR-9 uit 1987 staat bekend als een icoon onder de raceauto’s. Het voertuig heeft dan niet Le Mans gewonnen, maar wel een andere felbegeerde prijs op zijn naam staan, namelijk de 24 uur van Daytona. Daarnaast komt er bij deze bolide een Nederlands tintje om de hoek kijken. Eén van de coureurs in deze bolide was namelijk niemand minder dan autocoureur Jan Lammers. Na het successeizoen van 1990 ging de bolide naar het TWR-museum. De Jaguar is nog in een uitzonderlijk goede staat, want in 2006 werd hij volledig gerestaureerd. Wel weten we dat je heel diep in de buidel moet tasten voor dit exemplaar.

De racewagen gaat voor absurd bedrag onder de hamer

Onder de motorkap ligt een 6.0 V12-motor, ontwikkeld door TWR Racing. Zoiets mag dan ook wel wat kosten. De verwachte opbrengst van de Jaguar XJR-9 ligt namelijk tussen de 1,9 en 2,4 miljoen euro. Daardoor blijft deze wagen voor veel fans slechts bij een droom. Mocht je toevallig nog ergens een zak met geld hebben liggen: de auto wordt 14 mei 2022 in Monaco geveild door RM Sotheby’s. Het ligt niet echt om de hoek, maar voor zo’n legendarische racewagen heb je dat natuurlijk over. Voor meer foto’s van de Jaguar XJR-9 kun je een kijkje nemen op de site van RM Sotheby’s.