Actueel

‘Ferrari verleidt Hamilton met miljoenensalaris tot sensationele overstap’

lewis hamilton ferrari salaris

Er doen zich geruchten de rondte dat Ferrari zich voorbereidt om Sir Lewis Hamilton een lucratieve aanbieding te doen van 45,95 miljoen euro per jaar, in een poging zijn diensten veilig te stellen voor het seizoen 2024 en daarna. Maakt Lewis Hamilton de overstap naar Ferrari? En zo ja, wat wordt het salaris van Lewis Hamilton bij Ferrari?

Aflopend contract van Lewis Hamilton bij Ferrari

Hamiltons contract bij Mercedes loopt af aan het einde van 2023. Speculaties over zijn vertrek bij de Zilverpijlen begonnen zelfs voor de eerste race van het huidige seizoen. Ondanks zijn decennialange verbintenis met het team en zijn zeven wereldkampioenschappen, heeft het gebrek aan competitiviteit van Mercedes in de afgelopen jaren zorgen opgewekt. Het team is ver achterop geraakt bij het toonaangevende Red Bull, en Hamilton heeft geen overwinning behaald sinds het einde van het seizoen 2021. Helaas lijken vooruitzichten op significante verbeteringen in de nabije toekomst onwaarschijnlijk.

Ferrari de volgende bestemming van Lewis Hamilton?

Terwijl de mogelijkheden voor Hamiltons volgende stap beperkt zijn, is Ferrari naar voren gekomen als een mogelijke bestemming. Echter, teambaas Frederic Vasseur heeft deze speculaties snel van de hand gewezen. Desondanks meldt de Daily Mail nu dat Ferrari bereidt is om Lewis Hamilton een hoger salaris te bieden om de diensten van de Formule 1-legende voor 2024 en daarna veilig te stellen.

View post on Instagram
 

Hoger salaris lonkt voor Lewis Hamilton bij Ferrari

Op dit moment betaalt Mercedes zijn stercoureur 33,29 miljoen euro per jaar. Als Hamilton het aanbod van Ferrari zou accepteren, zou hij nog steeds de op één na bestbetaalde coureur op de grid zijn, aangezien het salaris van Max Verstappen zo’n 48 miljoen euro per jaar bedraagt. Desalniettemin suggereren de bronnen dat financiële overwegingen niet de doorslaggevende factor zullen zijn in Hamiltons uiteindelijke beslissing. Ferrari hoopt hem naar Italië te lokken met de kans om te rijden voor het meest gerenommeerde team in de sport en de mogelijkheid om een ongekende achtste titel te behalen.

Dilemma voor Ferrari

Als Hamilton, die herhaaldelijk heeft verklaard dat hij van plan is een nieuw contract te tekenen bij Mercedes, naar Ferrari zou gaan, zou Vasseur voor een dilemma staan, aangezien de huidige coureurs van het team, Charles Leclerc en Carlos Sainz, allebei een contract hebben tot het einde van 2024. Ferrari’s voorkeur zou uitgaan naar het afscheid nemen van Sainz, waarbij mogelijk een ruildeal met Leclerc naar Mercedes wordt aangeboden, waardoor de Monegaskische coureur Hamiltons langetermijn opvolger wordt.

Wat gaat Hamilton beslissen?

De beslissing van Hamilton zal waarschijnlijk afhangen van de prestaties van Mercedes in de komende races, met name gezien de significante upgrades aan de W14-auto voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco dit weekend. Een kleinere kloof met Red Bull zou de Britse coureur ervan kunnen overtuigen dat Mercedes op de juiste koers zit. Daarentegen kan een grotere kloof hem juist extra motivatie geven om nieuwe horizonten op te zoeken.

Na vijf races dit seizoen staat Hamilton momenteel op de vierde plaats in het klassement, met een achterstand van 63 punten op kampioenschapsleider Verstappen.