Sports

Max Verstappen behoort met salaris tot absolute wereldtop van jonge atleten

Max Verstappen megadeal

Laat de Quote 500 maar even voor wat het is. Red Bull Racing-coureur Max Verstappen schopt het niet alleen qua prestaties op mondiaal niveau ongelooflijk ver. Ook in opzicht van salaris behoort Verstappen tot de absolute wereldtop volgens Forbes. 

Verstappen met nieuwe verbintenis bij Red Bull richting wereldtop qua salaris

De Nederlandse Formule 1-wereldkampioen siert als enige Formule 1-coureur een lijst van het medium met de bestbetaalde atleten onder de 26 jaar. Sterker nog: Verstappen staat derde op die lijst. Hij hoeft enkel ene Josh Allen voor zich te dulden – een quarterback uit de Amerikaanse rugby. Op de tweede plek is tennisster Naomi Osaka te vinden. 

Met een inkomen dat Forbes schat op 48 miljoen dollar, is Verstappen niet ver verwijderd van de eerste en tweede plek. Osaka (24 jaar oud) verdient jaarlijks naar verluidt 59.2 miljoen (inclusief, en in haar geval voornamelijk, sponsor deals). De nummer één, 25-jarige Allen, is goed voor een slordige 67 miljoen dollar op jaarbasis. 

View post on Instagram
 

Verstappen mogelijk ook volgend jaar in deze illustere lijst van Forbes

Verstappen, die op 30 september 25 kaarsjes mag uitblazen, zal ongetwijfeld ook volgend jaar in de lijst terugkeren. Het medium meldt dat de Nederlander 46 miljoen dollar ‘in de auto’ verdient en twee miljoen daar bovenop bijschrift met activiteiten buiten de Formule 1. In dat laatste zit nog heel wat rek dus. Tenzij de Red Bull-coureur ook in 2022 de wereldtitel veilig stelt, de kans is dan aanzienlijk dat men weer aan tafel gaat zitten om opnieuw te onderhandelen.

View post on Instagram
 

Eervolle vermeldingen van topverdieners onder jonge atleten

Onder de Nederlander tref je de Franse voetballer Kylian Mbappé op de vierde plek. De topscorer van Paris Saint-Germain verdient momenteel 43 miljoen dollar op jaarbasis. 15 miljoen daarvan is afkomstig uit samenwerkingen met merken zoals Nike en EA Sports. 

Tot slot nog een bijzondere notering op de zevende plek. De YouTube-influencer Jake Paul moet nog steeds een box match ondernemen tegen sloopkogel Mike Tyson. Het neemt niet weg dat de 25-jarige Amerikaan 30 miljoen dollar bijschrijft per jaar voor zijn diensten in de ring en 8 miljoen via elders binnen hengelt.