Dat een cast van een film of serie auditie moet doen is niet verwonderlijk. Online zijn veel van die auditietapes nog terug te vinden. Wat echter opvallender is, is het feit dat voor Fast & the Furious zelfs auto’s op ‘auditie’ moeten komen. Dat onthulde hoofdrolspeler Vin Diesel in een interview.

De auto’s van Fast & the Furious

Als er één filmreeks is waarin auto’s belangrijk zijn, dan is het wel Fast & the Furious. De serie draait 0m de steeds terugkerende personages en de heftige confrontaties, maar de auto’s zijn bijna net zo belangrijk als de cast zelf. Het belang van de auto’s wordt al helemaal duidelijk als we naar uitspraken van Vin Diesel luisteren. Hij speelt Dom Toretto in de films. In een interview onthulde acteur dat auto’s zelfs aan een heus castingproces worden onderworpen voor nieuwe films.

Fast & the Furious

Waarom de auto’s in de films zo belangrijk zijn

Vin Diesel legt uit dat de auto’s in de Fast & the Furious films iets zeggen over degenen die ze besturen. Hoe voelt een personage zich, op welke reis bevindt hij of zij zich, en met welke ontwikkeling is een personage bezig? Het antwoord op die vragen moet aansluiten bij de specifieke wagens waarin ze rcen. De auto’s zijn een onmisbaar onderdeel van de representatie van onze lievelingspersonages. Bij de aankomende film, F9, dus toch nog maar eens extra goed opletten dus.

F9 wordt de nieuwe film in de Fast & the Furious serie

Over die F9 gesproken: het nieuwste deel in de Fast & the Furious reeks verschijnt binnenkort uit. Voorlopig staat F9 namelijk op de planning voor een release datum van 8 juli in Nederland. Ook weten we al veel over het plot. Personages zoals Dom, Letty en Cipher zullen terugkeren naar de reeks. John Cena speelt Jakob, een gevaarlijke crimineel die ook nog eens familie is van Dom. Eén blik op de vette auto’s in de trailer bewijst ons dat het met dat castingproces van de auto’s én cast helemaal goed is gekomen.