We kunnen weer uitkijken naar een nieuw deel van Fast & Furious. Vlak voor de 55e Super Bowl, ging de nieuwe trailer van ‘F9’ (Fast & Furious 9) in première. In de trailer zagen we allerlei dingen die we gewend zijn van de populaire filmreeks. Eén shot was wel heel opmerkelijk.

Fast & Furious 9 trailer

We weten nog niet heel veel over het volgende deel van Fast & Furious. Wat we wel weten is dat John Cena zich aansluit bij Vin Diesel, waarbij The Rock niet meer te zien zal zijn in de nieuwe film. Verder ziet de trailer er weer als vanouds uit: spectaculair. Bekijk de trailer van Fast & Furious 9 hier:

Een stunt met 8 maanden voorbereidingstijd

Eén stunt uit de video kostte wel erg veel tijd, geld en moeite. Dat werd duidelijk uit een tweet van Justin Lin, regisseur van Fast & Furious 9. Hij tweette namelijk de ‘behind the scenes-video’ van deze stunt. “Een opname van 4 seconden in F9. 8 maanden voorbereiding, 4 dagen productie, 3 auto’s vernietigd. Werk met meer dan honderd van de meest toegewijde en getalenteerde bemanningsleden. Beste baan ter wereld!” zegt de regisseur in zijn tweet. Het eindresultaat ziet er dan ook behoorlijk spectaculair uit, ongeacht of je er van houdt of niet.

Kritische reacties op de trailer

Een meesterwerk wat uren, dagen en zelfs maanden kostte. Maar het resultaat mag er zijn. Toch zijn er wat negatieve reacties over de stunt. Zo zou het volgens velen geen ‘straatracen’ zijn en ziet het er erg onnatuurlijk uit waardoor ze het echte racen toch een beetje missen. Ondanks de kritiek zijn we razend enthousiast over de trailer en kunnen we niet wachten totdat we meer te weten komen over Fast & Furious 9. Hopelijk komt de film binnenkort al uit.