Grote mannen en groots uitpakken gaat vaak goed samen, alleen soms is de nieuwe bestuurder van een supercar net even iets te groot. Dat kan dus knap lastig zijn als je als gevierd acteur te maken krijgt met een overijverige producent van een film. Zo leek het de makers wel een aardig idee om Dwayne ‘The Rock’ Johnson plaats te laten nemen in een Porsche Taycan. Klein probleem: de wagen is blijkbaar niet geschikt voor flinke spierbundels.

Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Voor de film ‘Red Notice’ leek het wel een aardig idee om The Rock plaats te laten nemen in een Porsche Taycan voor een achtervolgingsscène. Prima idee, de wagen heeft behoorlijk indrukwekkende specs, dus met de snelheid zit het wel goed. Bovendien is The Rock ook niet echt vies van dergelijke acties. Zo gezegd, zo gedaan en dus werd een Taycan besteld en na enkele maanden later afgeleverd op de set. Wellicht hadden de creatieve breinen iets meer tijd moeten besteden door onderzoek te doen naar de wagen. De vierwieler is namelijk minder comfortabel voor spierbundels zoals The Rock.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door therock (@therock)

Release van Red Notice is vertraagd

De film Red Notice loopt daardoor dus mogelijk wat vertraging op. Bij Netflix worden ze er niet echt blij van. Het is namelijk de duurste Netflix productie ooit. Het volledige budget bedraagt zo’n 188 miljoen dollar. Een flink bedrag, maar dan weet je tenminste waar je abonnementsgeld aan wordt besteed. Dat budget mag ook wel fors zijn, jongens als Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot werken namelijk niet voor een figuranten vergoeding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door therock (@therock)

The Rock is 130 kilo groot

De vertraging van de release van de film is niet alleen te wijten aan het postuur van The Rock, het is vooral de pandemie die roet in het eten gooit. In september, na de eerste golf, werden de opnames hervat. Toen bleek dat de Porsche niet echt gebouwd was op het imposante postuur van de acteur. Schrijver en producer Rawson Marshall Thurber had namelijk het idee opgevat dat het wel aardig zou zijn als Dwayne ‘eventjes’ in de Porsche zou moeten springen voor de achtervolgingsscène. Dat bleek wat minder succesvol. De 130 kilo wegende acteur kwam er niet in. Slechts met wat creatieve aanpassingen lukte het uiteindelijk om The Rock achter het stuur te krijgen. Of het daadwerkelijk een comfortabele rit zou zijn durven we in ieder geval te betwijfelen.