Aston Martin wagens zijn over het algemeen al geen goedkope auto’s, al helemaal niet als je het hebt over de wat ‘oudere’ modellen. Nu staan er drie exclusieve Aston Martins te koop die je waarschijnlijk nooit ergens anders meer gaat zien. Helaas zul je wel diepe zakken nodig hebben mocht je dit trio aan je collectie willen toevoegen.

Exclusieve Aston Martin te koop

Het gaat om een drietal auto’s dat iedereen wel kent. De Aston Martin DB5. Natuurlijk gaat er bij de meeste van jullie nu al een belletje rinkelen, want dit is natuurlijk de auto van de enige echte James Bond, Maar dat is niet wat dit autotrio zo exclusief maakt. Deze drie exclusieve Aston Martins zijn namelijk allemaal uniek op zijn eigen manier. De DB5’s zijn sowieso al verzamelitems, maar nu zeker, want ze zijn alle drie ‘Vantage‘ uitgevoerd.

De eerste DB5 is de ‘standaard’ versie waar James Bond ook in rond reed, maar dit is een Vantage uitvoering, dus hij heeft 330 pk in plaats van de standaard 286. Er zijn in totaal maar 70 van deze versie gemaakt, dus dat maakt hem erg speciaal. Daarnaast verkeert hij ook nog in top staat, dus dit is echt een pareltje. De tweede is een DB5 Vantage Convertible en die is nog zeldzamer dan de ander, want van de cabrio zijn er maar 123 gemaakt, maar er zijn maar 5 Vantage uitvoeringen van en deze prachtige blauwe uitvoering is daar één van.

exclusieve Aston Martins

Aston Martin DB5 Shooting Brake

De exclusieve Aston Martins zijn leuk, maar deze auto is toch wel de meest unieke. Deze zeldzame bolide is namelijk gemaakt op aanvraag van David Brown. Daarnaast zijn er maar 11 van de DB5 Shooting Brake uitvoeringen gemaakt en maar één Vantage uitvoering, dus je voelt het al aankomen: dit is de Vantage versie. Daarmee zijn deze drie auto’s een fortuin waard, dus dat is ook wat de eigenaar er voor vraagt. Mocht je deze exclusieve Aston Martins nou willen hebben zul je er helaas 4.65 miljoen euro voor neer moeten tellen, maar dan heb je wel een auto voor iedere gelegenheid, wat een parels.

Bron: Autoblog