Goed nieuws voor alle autoliefhebbers die een tweedehands wagen echt te min vinden – iets met status dus – de Britten zijn goed bezig met het uitsteken van onze ogen. Aston Martin heeft namelijk iets te vieren. Met de terugkeer van het legendarische merk in de Formule 1 presenteert de Britse producent namelijk een speciale editie Vantage. Dat is dus de wagen die Max Verstappen wel zou willen hebben, maar niet krijgt.

Aston Martin

Met de opening van het nieuwe Formule 1 seizoen in Bahrein, konden we ook kennis maken met een oude bekende. Aston Martin gaat weer meedoen en alhoewel een podiumplaats nog even een natte droom van het team zal zijn, maken ze wel indruk met speciale editie van de Vantage. Wat in ieder geval opvalt is de Racing Green-lak van de sportieve uitziende auto. Die tint is  overigens geïnspireerd op het Aston Martin Formula One Team en de Official Safety-cars.

Aston Martin Vantage

527 pk onder de motorkap

Afgezien van de indrukwekkende vormgeving gaat het natuurlijk om een ding: wat kan de wagen? Welnu, onder de motorkap bevindt zich een prima 4,0-liter V8 motor met een dubbele turbocompressor. Dat is in ieder geval in staat om er ‘even’ 527 pk uit te persen. Dat betekent wel dat je een beetje leuk moet kunnen schakelen om er alles uit te halen. Blijkbaar denken de Britten dat het schakelen een bijzondere vaardigheid is en dus hebben ze het geheel een beetje aangepast en is de wagen uitsluitende verkrijgbaar als automaat. Met andere woorden, de Aston Martin is ideaal voor de luie automobilist met een goed gevulde bankrekening.

Aanpassingen

Om de Vantage geschikt te maken voor de weg werd de bodemplaat aangepast zodat de voorkant iets stijver werd en werden bepaalde delen verstevigt om extreme krachten op te kunnen vangen. Bij materiële schade staat er immers geen team klaar om de wagen even snel te repareren. Ook de stijfheid van het werd chassis vergroot zodat je de bochten soepeler kunt nemen bij het insturen. De grote 21-inch Satin Black Diamond Turned-velgen geven de wagen meer grip op de weg en zijn omwikkeld met speciaal rubber dat door Pirelli speciaal voor de F1-editie is ontwikkeld. Een uitgebreid aerodynamisch pakket maakt het geheel helemaal af.

Vantage

Prijs van de Aston Martin

Aan de binnenkant van de wagen oogt het allemaal nog spannender. Zo is de wagen voorzien van nieuwe bekleding, uitgevoerd in Obsidian Black Leather en Phantom Grey Alcantara. Mocht dat niet geheel aan je wensen voldoen, dan kun je tegen een meerprijs kiezen voor een Lime Green, Obsidian Black, Wolf Grey of Spicy Red uitvoering. Dat is dan wel inclusief contrasterende strepen en stiksels. Klinkt leuk en uitdagend, maar voor je naar je dealer gaat om je huidige wagen in te ruilen is het wellicht zinvol om eerst je banksaldo te checken. Aston Martin wil er namelijk 162.000 dollar voor vangen.