Uit nieuw onderzoek blijkt dat je eten bereiden met een airfryer het minst schadelijk is van alle kookmethodes op het gebied van binnenluchtvervuiling.
Airfryers steeds populairder
De airfryer is sinds zijn populariteitstijging steeds meer een vaste waarde geworden in veel keukens. In Nederland bezit één op de acht huishoudes over een airfryer en gebruikt 62 procent van de huishoudens deze minstens één keer per week.
Hoewel de airfryer nuttig is voor het bereiden van allerlei soorten voedsel, zijn er bepaalde dingen die je beter niet aan het apparaat kunt overlaten en zijn er waarschuwingen dat het misschien te handig is om volledig te vertrouwen. Which? waarschuwde dat bepaalde merken airfryers mogelijk je privacy in gevaar kunnen brengen, omdat sommigen van hen geprobeerd hadden audio op te nemen van de telefoons van mensen zonder een gespecificeerde reden.
Nu heeft echter nieuw onderzoek aangetoond dat er iets is aan de airfryer dat je gezondheid echt ten goede zou kunnen komen, en het heeft niets te maken met het soort voedsel dat je erin kunt koken.
Eten bereiden met airfryer gezond
Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham ontdekten dat, als het gaat om binnenluchtvervuiling, de airfryer de minst schadelijke is van alle kookmethoden als het gaat om de impact op je gezondheid.