Wildwaterbanen zijn nou van die heerlijke banen waar we onszelf weer even als een kind kunnen voelen. Harde stromingen, scherpe bochten en lekker dobberen in het water, heerlijk vinden we het! Nederland kent er gelukkig meerdere. De een natuurlijk leuker dan de ander, maar in Center Parcs Zandvoort wordt binnenkort wel een zeer epische wildwaterbaan geopend!

Center Parcs Zandvoort

Center Parcs Zandvoort besloot om iets geweldigs te bouwen. Een epische wildwaterbaan welteverstaan. Het is ruim 15 jaar geleden sinds de laatste wildwaterbaan in Nederland is gebouwd, dus deze zal een stuk leuker en intenser zijn dan de wildwaterbanen die je gewend bent!

Epische wildwaterbaan

De bouw heeft ruim 7 maanden geduurd, maar nu is toch echt het eerste water binnengestroomd. Het ziet er nu nog ietwat kaal uit, maar geen zorgen hij is ook nog niet geopend. Een likje ver hier en likje ver daar, wat palmbonen en planten en voor je het weet heb je een van de mooiste wildwaterbanen dat Center Parcs rijk is, aldus directeur Mark Giethoorn.

Epische wildwaterbaan

Bij deze wildwaterbaan is echt aan alles gedacht. Er is ervoor gekozen om de baan af te wisselen met brede en smalle delen, zodat er een zeer spectaculaire stroomversnelling plaatsvindt. Dit maakt het natuurlijk mega leuk om ineens weer bizar snel naar beneden te glijden. Wat helemaal bijzonder is de splitsing in de wildwaterbaan. Ben je met de kids, dan kies je natuurlijk voor de rustigere route, maar voor de echt durfwals onder ons heb je een snellere variant. Die raden wij jou dan ook natuurlijk zeker aan om optimaal te genieten van de baan.

Epische wildwaterbaan

Leuk feitje: in ruim een uur tijd wordt er maar liefst meer dan 2.400.000 liter water rond gepompt, dat zijn dus flink wat zwembaden die er doorheen worden gejaagd. Om de baan nog spectaculairder te maken dan de anderen, zijn er ook zeer veel special effects aanwezig. Zo heb je diverse waterkanonnen, waterbubbels die rood en blauw kleuren, bruisende watervellen en warme en koude luchtstromen boven het kolkend water, nice!