We hebben allemaal wel die vriend die denkt dat hij de beste drinker van de groep is. Hele tijd opscheppen over hoeveel alcohol hij op kan in een avond, dat hij een Wereldrecord moet hebben en dat de rest allemaal kleine spelers zijn. Herkenbaar? Dan hebben we wel slecht nieuws voor deze ‘grote bierdrinker’..

Eerste poging op Wereldrecord

Matt Ellis uit St Neots, Cambridgeshire is de eerste man die een poging doet op dit nieuwe Wereldrecord. Het nog niet officiële record bestaat uit een kroegentocht in 24 uur. In een periode van 24 uur moet je zoveel mogelijk kroegen bezoeken en een drankje van minimaal 125 ml drinken.

https___www.unilad.co.uk_wp-content_uploads_2021_10_Screenshot-2021-10-12-173358
Matt Ellis

De Engelsman heeft in acht uur, 32 minuten en 37 seconden, 51 kroegen bezocht. In totaal heeft hij 15 kilometer gereisd in die tijd. Volgens de regels van het Guinness World Records moet je minimaal 50 kroegen bezoeken in de gegeven 24 uur. De Engelsman heeft besloten om er eentje meer te doen. Ook moet elk drankje bevestigd worden door personeel van de kroeg. Matt Ellis geeft aan dat dit het moeilijkste is wat hij ooit gedaan heeft.

Deze Wereldrecordpoging komt omdat Matt Ellis aandacht wil brengen naar de kroegen omdat die het moeilijk hebben gehad de laatste tijd. ‘Pubs over the last 18 months have had a very difficult time. I am a big fan of pubs – the contribution they make to our society and the camaraderie you can enjoy in them.’

pexels-photo-5858067

Op dit moment is er niemand die dit Wereldrecord bezit. Dus als de poging van de Engelsman wordt goedgekeurd is hij de eerste die dit Wereldrecord heeft. Hij is dan in principe de beste kroegentocht deelnemer van de wereld.

In 2011 is wel eenzelfde Wereldrecord gezet alleen dit was met een groep. Een groep van 13 mensen hadden 250 kroegen bezocht in New York. Hiermee bezitten ze het record voor meeste kroegen bezocht in 24 uur in een groep.