De burpees zijn niet echt een oefening waar je naar uitkijkt. Het is een effectieve oefening, maar ook rete-vermoeiend. Toch is er één iemand die er geen genoeg van kan krijgen. De Braziliaan Cassiano Rodrigues Laureano is er zelfs zo gek op, dat hij een nieuw wereldrecord burpees heeft gevestigd.

Nieuw wereldrecord burpees

Rechtop staan, voorover vallen, benen naar achter, push-up en weer omhoog. Dat deed de Braziliaan Cassiano Rodrigues Laureano 951 keer in een uur, genoeg om het wereldrecord burpees te verbreken. Dat zijn omgerekend gemiddeld 15 burpees per minuut, gedurende een uur. Laat dat even tot je doordringen.

Cassiano Laureano had een belofte

De professionele MMA-vechter ging trainen en trainen nadat hij een belofte had gemaakt tegenover zijn nicht die werd geboren met een hartafwijking. “Ik weet niet wanneer ik haar kan zien, het enige wat ik kan doen is helpen door middel van mijn atletische vermogen” vertelt Cassiano Laureano na het verbreken van het wereldrecord burpees. De Braziliaan woont sinds mei 2019 in Singapore en is nog niet in de mogelijkheid geweest om terug te keren naar zijn vaderland om zijn nichtje te zien.

Een blessure gooide roet in het eten

Met zijn 951 burpees verbreekt hij het wereldrecord wat eerder op naam stond van Nick Anapolsky. Hij zette begin dit jaar een record neer van 879 burpees. Ondanks de ruime overwinning, had Cassiano Laureano gehoopt op meer: “Ik had een doel van 1000 burpees, maar vanwege een blessure die ik vlak voor mijn recordpoging opliep, ging alles een beetje moeizamer dan dat ik van tevoren had verwacht. Maar ik ben alsnog blij met het resultaat.”

“Het is één van de zwaarste afzonderlijke oefeningen die je kunt doen. Het zou niet zo leuk zijn als het niet de zwaarste was”, vertelt Laureano. “Ik zou kunnen kiezen voor jumping jacks, maar dat is veel te licht en makkelijk… Het moet iets zijn dat jezelf uitdaagt om beter te worden.” Cassiano sluit niet uit dat hij binnenkort weer een nieuw wereldrecord burpees gaat neerzetten, de MMA-vechter wil namelijk die 1000 aantikken.