Dat we in Nederland van een borrel houden is geen geheim. Een avondje de kroeg in of een uitgebreide terras-sessie gaat nou eenmaal gepaard met een paar glazen bier. Toch zit er nog best verschil in het aantal alcohol dat er wordt gedronken in Nederland. Onderzoek heeft nu uitgewezen welke steden toch de grootste drinkers zijn.

Alcohol wordt vooral in deze gebieden gedronken

Ons land is niet vies van een goed glas bier. Zo schreven we eerder al over 10 Nederlandse bierbrouwerijen waar jouw favoriete speciaalbier wordt gemaakt. Toch verschilt het aantal glazen dat er wordt gedronken nogal per gebied. De meeste overmatige drinkers bevinden zich in het Gooi. In Laren, Noord-Hollandse Bergen en Noordwijkerhout heeft valt maar liefst 13% in de categorie van ‘overmatige drinker’.

alcohol

Veel of juist weinig alcohol

Ook op plekken als Emmen, de Wadden en Texel wordt er veel alcohol gedronken. Redenen kunnen het bourgondische leven zijn en de ontspanning die je op plekken als Texel vindt. Het minste alcohol wordt er gedronken in plekken als Leerdam, Kapelle en Aalburg. Daar wordt er maar door 3% overmatig veel gedronken in een week.

Overmatige drinker met dit aantal glazen

De resultaten van het onderzoek zijn gevonden door te kijken naar het gemiddeld aantal glazen dat er per week door bewoners werd gedronken. Drinkt een vrouw meer dan 14 glazen alcohol in een week, dan wordt ze als overmatige drinker gezien. Voor mannen ligt dit aantal op de 21 glazen. Inwoners uit het Gooi, het oosten en aan de kust, zullen dus waarschijnlijk het meest blij zijn met het feit dat een kater een geldige reden is om je ziek te melden. De resultaten zijn niet de enige onderzoeken die naar alcoholgebruik zijn gedaan. Zo wisten we ook al dat het drinken van alcohol er voor zorgt dat je meer wordt geprikt door muggen.