Is het dan toch mogelijk? Een elektrische auto die terwijl hij aan het rijden is, genoeg blijft opladen om te kunnen blijven rijden. Er zijn nu een paar bedrijven aan het samenwerken om dit mogelijk te maken. Misschien is dit wel de doorbraak in de wereld van elektrische auto’s.

Het leek onmogelijk

Ergens is het een droombeeld voor de toekomst, om te rijden in je elektrische auto zonder hem ooit meer te hoeven opladen aan de paal. Toyota, Sharp en NEDO (New Energy and Industrial Technology Development Organization of Japan) zijn de krachten aan het bundelen om dit voor elkaar te krijgen.

elektrische auto

Door jaren aan innovatie in de autowereld, duurzame energie en accutechnieken te combineren kan er misschien een auto worden gemaakt die theoretisch gezien altijd kan blijven rijden. Hier heb je wel hoge innovatie in deze technieken voor nodig. Een van de geheimen hiervoor is de 0,3mm dunne zonnecellen die hierdoor buigbaar zijn. Je kunt ze bovenop de kromme oppervlakten van je auto leggen om meer zon te vangen.

Praktische voordelen

Het grootste voordeel van een auto die volledig op zonne-energie rijdt is dat je onafhankelijk bent. Als je benzine of stroom moet tanken ben je toch (letterlijk) gebonden aan een oplaadpunt voor nieuwe energie. Dit beperkt je vrijheid en kost ook nog tijd. Mocht deze elektrische auto ooit werkelijkheid worden en je accu is leeg, is er een snellere oplossing. Je kunt je auto gewoon langs de weg zetten in de zon, en even wachten. Na een poosje is je auto weer genoeg opgeladen en kun je weer verder rijden.

Naar de supermarkt en terug

Voorlopig kan deze auto als je puur op zonne-energie rijdt niet meer dan 50 km rijden zonder weer even opgeladen te moeten worden. Dus als je alleen kleine afstanden rijdt, is het nog net te doen. Mocht je nou op reis willen met je elektrische auto die een heel stuk verder kan, kun je beter even verder kijken. Het gaat ook nog wel even duren voor we van een efficiƫnt werkende auto op zonne-energie kunnen genieten.