Cars & Bikes

De Lupa E26 is de nieuwe elektrische auto met futuristische tinten

Elektrische auto

Het is waarschijnlijk de toekomst; rijden in een elektrische auto. Het Spaanse autobedrijf Lupa bereidt zich hier alvast op voor door een betaalbare elektrische auto te produceren, de Lupa E26.

De elektrische Lupa E26

Het is misschien niet de meest luxe of sportiefste bak die je ooit voorbij hebt zien komen, maar deze is betaalbaar en ook nog eens goed voor mens en milieu. De Lupa E26 is de eerste auto van het Spaanse autobedrijf (de naam verraad het al) Lupa. In de tussentijd hebben ze ook al twee andere auto’s aangekondigd: De E66 en de E137, maar hoelang we hier op moeten wachten is nog onduidelijk.

Elektrische auto voor een scherpe prijs

De Lupa E26 is voor zijn prijs van 17.000 euro erg modern. De auto is voorzien van 120 pk en trekt geruisloos op van 0 naar honderd in zo’n 9 seconden. Misschien niet heel indrukwekkend, maar voor een kleine volledig elektrische hatchback is dit meer dan genoeg. De topsnelheid is 150 kilometer per uur, of dit elektronisch begrensd is of dat dit gewoon het maximale vermogen is blijft voor nu onduidelijk. Een van de unieke aspecten van de Lupa E26 is dat je hem zonder accu kunt kopen. Dit zou aanzienlijk schelen in de prijs. Zonder accu kost de auto namelijk maar 9400 euro. Helaas kunnen we nog helemaal niks zeggen over het interieur, maar wel dat het bodywork er bijzonder uit ziet.

Een duurzame elektrische auto

De accu van de Lupa E26 wordt gemakkelijk vervangbaar, dat is iets positiefs, want zo kan je waarschijnlijk langer van de auto genieten. De oude of wat meer versleten accu’s kan je dan koppelen aan een door Lupa uitgegeven PowerHome-module waarin je zonne-energie op kan slaan. Als je zonnepanelen hebt tenminste. De auto staat voor 2023 pas op de kalender, dus voor iedereen die er een wil: heb nog even geduld. Wel kan je vanaf volgend jaar alvast een reservering doen voor een kleine 100 euro. Wie weet ben jij dan wel een van de eerste eigenaren van een heuse Lupa E26. Net even wat anders dan een elektrische supercar van McLaren.

Watch on YouTube