We kennen Audi allemaal van de vele benzinebeesten die het merk al decennia lang produceert. Maar ook Audi moet meegaan met de tijd. En dat beseft het merk maar al te goed. Vandaar dat ze op de Autosalon van Genève op de proppen kwamen met een auto die beschikt over een elektromotor. En daar laten ze het bij, geen hybride-nonsens dit keer, pure elektronen in your face. Kom maar door hoor, met die elektrische Audi!

elektrische Audi Gewoonvoorhem

Deze SUV is duurzaam met vier motoren

Wat is beter dan een snelle, stoere SUV? Een SUV die naast snel en stoer ook nog eens heel duurzaam is misschien? Audi wil ons van dat laatste overtuigen door met een nieuw model te komen op de Autosalon van Genève. De SUV behoort net als de Audi e-tron GT tot de twaalf elektrische voertuigen die het merk uitbrengt in hun e-tron serie. Deze elektrische krachtpatser draagt de lange naam: ‘Audi Q4 E-tron Concept SUV’. Dat zijn nogal veel lettergrepen. Waar deze auto ook veel van heeft zijn motoren. Hij heeft er maar liefst vier en ze zijn allemaal elektrisch.

elektrische Audi Gewoonvoorhem

Waarom zo veel motoren? Horen wij je vragen. Nou, Audi is heel slim en geeft elk wiel van de auto (als je goed telt zijn het er vier) een motor. Dat is slim omdat je dan beter de aanwezige grip op de weg kan controleren. Hierdoor kun je sneller accelereren en beter bochten nemen. En het brengt niet eens zo’n groot gewichtsoffer met zich mee. Dit komt doordat elektromotoren geen drol wegen. Een paar kilo’s erbij voor betere prestaties, Audi dacht ‘waarom niet’. We kunnen ze geen ongelijk geven. Wat we ook niet kunnen, is wachten totdat deze Audi eind 2020 daadwerkelijk beschikbaar is voor de consument.

elektrische Audi Gewoonvoorhem

Een ding dat we zeer zeker weten, is dat deze elektrische Audi een stuk mooier uiterlijk heeft dan de onlangs tentoongestelde Hispano Suiza Carmen. Die auto is ook elektrisch maar het design is een beetje.. eigenaardig. Ach ja, smaak blijft iets persoonlijks, niet waar?

Fotografie: Audi