De kans zit er dik in dat je een knappe chick kent met de naam Carmen. Alleen is zij qua looks sowieso geen match met deze Carmen, we hebben het dan over een auto: de Hispano Suiza Carmen. Kijk maar naar de foto’s, het is echt een dikke wagen. Nee grapje, vergeet wat we zeiden, hij is namelijk best lelijk. Maar goed, z’n looks zijn in ieder geval.. ehhh… spectaculair te noemen. Kijk en huiver, ja huiver is het goede woord.

De Hispano Suiza Carmen

Alhoewel de meeste Hispanics een genot voor het oog zijn, valt deze Hispano Suiza Carmen een beetje verkeerd bij ons in de smaak. Je kunt duidelijk zien dat de auto gemaakt is om goed door de lucht heen te snijden. De wagen bezit namelijk een aflopende achterkant met bedekte achterwielen. Dit hoeft lang nog niet altijd een auto lelijk te maken, maar de manier hoe ze het bij deze auto hebben afgehandeld is niet echt super te noemen. Daarbij moet je eens een kijken naar de achterlichten en de algehele afwerking van de auto. De grotere automerken zouden allemaal hun hoofd schudden, metaforisch gesproken natuurlijk.

Hispano Suiza Carmen Gewoonvoorhem

De prestaties matchen niet helemaal met de specs

Op het eerste oog lijkt dit de auto van onze dromen te zijn. We hebben het dan over de specificatielijst, waar ons oog op viel, niet de auto zelf natuurlijk. Hij heeft namelijk maar liefst 1.018 pk. Buiten dat is het een zeer brede bak met zijn 2,04 meter en heeft hij nogal dikke remklauwen: 38 centimeter maar liefst. Al deze info zou moeten betekenen dat deze auto gaat als geen ander. Maar we hadden de topsnelheid van zo’n 250 kilometer per uur toch een heel stuk hoger geschat, gezien het aantal pk’s dat hij heeft. Ook is de 0 naar 100 tijd van 3 seconden ‘goed’ te noemen. Maar het is zeker niets bijzonders voor een supercar, laat staan een elektrische supercar. Wat een gemiste kans.

Hispano Suiza Carmen Gewoonvoorhem Hispano Suiza Carmen Gewoonvoorhem Hispano Suiza Carmen Gewoonvoorhem

Hou jij wel van auto’s met looks waar je ehhh tegen zegt? Dan hebben wij speciaal voor jou nog een auto met een uiterlijk dat zeer zeker niet gewoon te noemen is. We hebben het over de Rezvani’s Beast Alpha X ‘Blackbird’, die bijna een jaar geleden werd tentoongesteld.

Bron: FHM