Het wachten was al enige tijd op de elektrische sportscoupé van Volvo: Polestar 1. We hadden dan ook behoorlijk het recht om nieuwsgierig te ze zijn, omdat Nederland een mooie primeur krijgt van deze speciale auto. Nu de autosalon van Genève dan echt van start is gegaan, hebben we ook de eerste officieële beelden van dit excentrieke model voor jou klaar staan.

Polestar 1

Dit bakkie ziet er niet alleen goed uit, maar is ook nog eens vliegensvlug. Want naast twee elektromotoren die achterin de Polestar 1 liggen en die tezamen 218 pk produceren, is er ook nog een 2.0-L viercilinder in de auto verstopt die het aantal pk’s op een grove 600 legt. Met 600 pk is de fraaie Polestar 1 een echte sportscoupé.

Er zijn al aardig wat plannen om naast de Polestar 1, andere varianten te gaan maken. Zo mogen we in de toekomst ook de 2 (sportsback/sedan) en 3 (SUV) verwachten. Hoewel we hem nu eindelijk gezien hebben zullen we toch nog zeker een jaar moeten wachten voor dat de Polestar 1 ook daadwerkelijk geleverd kan worden. Al zijn we tegelijkertijd wel bang dat het een onbetaalbaar bakkie zal worden.

polestar 1 gewoonvoorhem 20 polestar 1 gewoonvoorhem 13 polestar 1 gewoonvoorhem 15 polestar 1 gewoonvoorhem 8 polestar 1 gewoonvoorhem 10 polestar 1 gewoonvoorhem 6 polestar 1 gewoonvoorhem 11 polestar 1 gewoonvoorhem 12 polestar 1 gewoonvoorhem 9 polestar 1 gewoonvoorhem 16