De hoeveelheid serie-prikkels waar we aan blootgesteld worden is ongekend. Een to-watch lijstje bestaat inmiddels uit minstens drie categorieën. De ‘hoe kun je die nou nog niet gezien hebben’-series, de nieuwe releases en de series die je stiekem nog een keer van voor naar achter binged. Om de druk op jouw seriebestaan wat te verhogen komen we met een titel die je rechtstreeks in alle drie de categorieën kunt klappen: Eigen Kweek.

eigen kweek

Eigen Kweek

De serie gaat -zoals de titel al verraadt- over drugs. Wiet, om precies te zijn. In de serie volgen we de familie Welvaert. Een aardappeltelersfamilie waar de sfeer goed is. De familie bestaat uit Jos en Ria en hun zoons Frank en Steven. Sympathieke Jos is teleurgesteld in zijn zoon, die niet veel hoeft te weten van de aardappelwereld. Nadat hij zijn geld verkeerd belegd is de boer al zijn geld kwijt en besluit hij het over een andere boeg te gooien. Eentje waar hij zijn zoon wel bij kan betrekken: het telen van wiet. Boer Jos zet samen met zijn zoon Steven een cannabisplantage op met als doel om met de eigen kweek het financiële verlies te compenseren. De andere zoon laat ondertussen zijn Filipijnse vriendin Julita overkomen naar Vlaanderen. Een beslissing die leidt tot pijnlijke cultuurverschillen.

Vlaamse wiet

De productie van Eigen Kweek vond plaats niet ver van huis, in Vlaanderen. De zuiderburen hebben met Eigen Kweek laten zien dat ze meer kunnen dan lekkere friet bakken en goede bieren brouwen. De bijnaam ‘Breaking Bad van Vlaanderen’ krijg je niet zomaar. Eigen Kweek heeft al twee eerdere seizoenen en vanaf deze week komt ook seizoen 3 nieuw binnen op Netflix. Maak je op voor een zeer toffe dramaserie voorzien van genoeg geestige humor.