Peter Gillis heeft een wagenpark waar je ‘u’ tegen zegt. Hoewel het stuk voor stuk dikke bolides zijn, krijgt hij niet meer dezelfde gevoelens die Peter Gillis voor zijn eerste auto had.

Peter Gillis kan autozaak beginnen met zijn eigen auto’s

‘Massa is Kassa’ en dat geldt zeker voor de garage van Peter Gillis. Hoe meer auto’s, hoe beter, moet de markante ondernemer gedacht hebben. De beste man heeft een nieuwe Rolls-Royce Phantom met alles erop en eraan en een Ferrari 812 GTS op zijn oprit staan. Daar wordt binnenkort nog een Mercedes-AMG GT Black Series aan toegevoegd. Die is al gekocht, maar nog niet opgehaald. Auto’s waar het gemiddelde hart van een autoliefhebber een stuk sneller van gaat kloppen. Toch is Peter Gillis niet zo kapot van zijn huidige auto’s, als ‘ie was van de eerste auto van Peter Gillis. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Van blijdschap niet kunnen slapen na aanschaf eerste auto Peter Gillis

De eerste auto van Peter Gillis was geen peperdure patserbak, maar een zilvergrijze Datsun 100A, zo onthult de ‘Massa is Kassa’-ster aan Autovisie. “Ik betaalde er 500 gulden voor, meer had ik ook niet. Ik werkte hard en moest zelfs mijn brommer erbij inleveren. Maar ik had een auto!”

De specificaties van de Datsu 100A

Hoewel het specifieke model en jaartal in het ongewisse blijft, vind je na het speuren in de geschiedenisboeken een aantal specificaties van de eerste auto van Peter Gillis. De Datsun 100A, die na 1983 als Nissan Cherry werd verkocht, had zijn naam te danken aan de bescheiden 1.0L motor die in het neusje lag. Het beestje leverde zo’n 58 pk met een 79.5 Nm koppel. Een racemonster was de Datsun 100A dan ook niet: op een snelheid van 136-140 km/u zat ‘ie op de toppen van zijn kunnen.

Allemaal leuk en aardig, maar kleine Peter wilde ook toen al graag opvallen wanneer hij over het asfalt scheurde. “Ik pimpte mijn Datsun met een spoilertje, zonnestrip, bumperlip en mistlampjes en maakte zo mijn eigen auto wat leuker.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @singer_louis

Peter koestert speciale gevoelens voor zijn eerste wagen

Hoewel de specificaties nou niet bepaald om van te watertanden zijn, koestert Peter Gillis gevoelens voor zijn eerste auto. Gevoelens die geen enkele andere auto kan opwekken. “Toen ik mijn eerste auto kocht, was ik zo blij dat ik er niet van sliep”, vertelt Gillis aan AutoVisie. “Dat heb ik nu niet eens meer bij een Ferrari.”

Zal ‘ie met het vermogen van Peter Gillis straks zijn eerste auto weer aan zijn wagenpark toevoegen?