Cars & Bikes

Harley Davidson komt met nieuwe custom e-bike in eigen stijl

Dat Harley Davidson een gevestigde naam wil worden in de e-bike-business, dat is duidelijk. Begin dit jaar gingen de Serial 1 e-bikes van Harley Davidson al in de verkoop en de motorfabrikant weet niet van ophouden. In de nieuwe 1-OFF serie zitten een paar hele unieke en dikke e-bikes.

Harley Davidson zet voet in de e-bike wereld

E-bikes zijn populairder dan ooit. Tijdens ieder fietsritje word je wel een keer of twee om de oren gereden door een omaatje op een e-bike. Harley Davidson ziet wel heil in deze ‘booming-business’. Daarom zet het bedrijf voet in de e-bike wereld met de Serial 1 e-bikes. Dat beviel zo goed dat ze een half jaar later opnieuw een aantal dikke e-bikes droppen. De nieuwe e-bikes van Harley Davidson zijn echter wat meer in hun stijl gemaakt.

Watch on YouTube

De nieuwe ‘custom made’ e-bike van Harley Davidson

1-OFF is natuurlijk niet zomaar ergens voor gekozen. De nieuwe e-bikes van Harley Davidson zijn namelijk ‘custom-made’. De fabriek heeft een persoonlijke ‘touch’ gegeven aan de Serial 1 e-bikes waardoor deze nóg specialer, unieker en dikker zijn dan de gebruikelijke fietsen. Maar hierdoor zijn ze uiteraard ook een stukje duurder.

Hoge handvatten, een robuust frame, retro-zadel en een hoge rugleuning, kortom: alle onderdelen van een dikke chopper. Het is dan ook niet gek dat het pronkstukje van de 1-OFF serie de Mosh/Chopper wordt genoemd. De e-bike heeft namelijk heel wat weg van de stoere motoren van Harley Davidson.

De blauwe ‘Street Freak’ lak geeft de e-bike van Harley Davidson een unieke uitstraling. De iconische letters zijn er met de hand op gezet. Wheelies trekken wordt een makkie door de roestvrijstalen drager die ondersteuning biedt aan de retro-banana seat.

De fiets gaat voor een pittig prijsje over de toonbank

De unieke e-bikes van de 1-OFF serie worden geveild. Het hoogste bod gaat er met de fiets vandoor. De normale versie van de Moch/Chopper kost in de Verenigde Staten 3.799 dollar. De custom-made e-bike van Harley Davidson is over de toonbank gegaan voor 14.200 dollar, ka-ching!