De ‘Dutch Giant’, Olivier Richters, timmert hard aan zijn buitenlandse filmcarriere. Zijn nieuwe film staat namelijk ook alweer op de planning. Het gaat hier om een rol in de nieuwe actiefilm Borderlands.

Borderlands met de Dutch Giant

Hou jij een beetje van bodybuilden, dan is de kans groot dat jij Olivier Richters, ook wel The Dutch Giant wel eens voorbij hebt zien komen. De bodybuilder woog in 2019 zo’n 155 kilo en is 2.18 meter lang. Richters is dus altijd een opvallende verschijning geweest. Dat is met de jaren heen alleen maar toegenomen. De Dutch Giant heeft een duidelijk doel voor ogen: Hollywood veroveren. Daarmee lijkt hij Nederlanders als Michiel Huisman, Carice van Houten en Famke Janssen achterna te gaan. Zijn nieuwste rol wordt in Borderlands.

Vette science-fiction games worden nu verfilmd

Borderlands is gebaseerd op een reeks computerspellen. De film speelt zich af op een planeet genaamd Pandora. Van deze planeet wordt vermoed dat er grote schatten te vinden zijn die zijn achtergelaten door vroegere aliens. Een groep ‘Vault Hunters’ (te vertalen naar kluisjagers) arriveert op Pandora. Zij proberen de Vaults op te sporen en moeten het hierbij opnemen tegen gruwelijke monsters en keiharde bewoners van Pandora. De Dutch Giant Olivier Richters zal de rol van Krom gaan spelen. Krom is de leider van de bandieten die rondzwerven op Pandora. Samen met zijn bandieten zal hij het de Vault Hunters alles behalve makkelijk maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Olivier Richters (@thedutchgiant)

Dutch Giant gaat samenwerken met sterke cast en goede regisseur

Met een cast met Cate Blanchett, Kevin Hart en Jack Black is de Dutch Giant in goed gezelschap. Eerder speelde hij al mee in films als King’s Man 3 en Black Widow. Helemaal nieuw in het vak is hij dus niet meer. Regisseur Eli Roth kun je kennen van films als The Inglorious Basterds en vele horrorfilms. Hij zal de productie van Borderlands voor zijn rekening nemen. Het is nog niet bekend wanneer we Borderlands in de bioscoop kunnen verwachten. Het is ook nog steeds wachten op de vette sci-fi Dune.  Welke zal er eerder in de bioscoop te zien zijn? De tijd zal het leren.