De nieuwe film Dune heeft het allemaal. Het meest verkochte science-fiction boek ooit als inspiratie, een sterrencast en ongelofelijk gelikte special effects. De eerste trailer van Dune is vandaag uitgekomen en belooft dé nieuwe film te worden waar wij reikhalzend naar uit kijken.

Legendarisch science-fiction boek Dune nu verfilmd

De film Dune is gebaseerd op een mega succesvolle boekenserie van de schrijver Frank Herbert. Sterker nog: het eerste boek uit de serie is het meest verkochte science-fiction boek ooit. Herbert met het boek een serie die na zijn dood in 1986 werd voortgezet door zijn zoon Brian in samenwerking met science-fiction schrijver Kevin J. Anderson. De boeken vormden eerder ook al een inspiratiebron voor een verfilming. Dat was in 1984. Hoog tijd dus voor een remake, en die remake ziet er veelbelovend uit.

Dune

De planeet Arrakis wordt bedreigt vanwege een speciale kostbare grondstof

De film speelt zich af in de toekomst. Vele families, ‘geslachten’ en planeten rivaliseren met elkaar om de macht in de ruimte. De planeet Arrakis is dichtbevolkt en bestaat voornamelijk uit zand(stormen) en gigantische wormen die de woestijnvlaktes terroriseren. Je zou denken dat deze planeet dus niet van waarde is voor de anderen, maar niets is minder waar. Alleen op Arrakis, ook wel Dune (duin) genoemd, komt namelijk als enige een speciale stof voor. Deze stof, ‘melange’, zorgt ervoor dat mensen langer leven, visioenen krijgen en makkelijker door de ruimte kunnen reizen. Hierdoor moet de planeet goed worden verdedigd en vormt Dune het toneel voor een grote strijd.

Dune

Hoge verwachtingen voor Dune

We schreven je eerder al over een aantal bioscoopfilms die we in 2020 nog kunnen verwachten. Dune was er hier één van en wist onze aandacht meteen al te trekken. Na het zien van de eerste trailer kunnen we met zekerheid zeggen dat onze verwachtingen nóg hoger zijn gespannen dan eerst. Om de film in de bioscoop te zien moeten we nog even geduld hebben. De release staat namelijk gepland voor december van dit jaar. Dan zullen we onder andere Timotheé Chalamet, Josh Broslin, Jason Mamoa en Oscar Isaac in de bioscoop te zien krijgen.