Dankzij de corona-pandemie zijn veel premières van films verplaatst naar een later moment. Maar nu de bioscopen alweer bijna open gaan bij ons kunnen we ook weer naar de film. We kunnen dus langzamerhand ook weer kijken naar wat we kunnen zien in de rest van dit jaar.

De bioscoopfilms van 2020

De resterende bioscoopfilms die nog uit gaan komen zijn er nog best wat, met veelbelovende titels ertussen. Deze 10 films zullen zeer waarschijnlijk nog verschijnen op het witte doek, voor misschien iets minder gevulde zalen. Toch is het een goed teken om te horen dat de filmindustrie weer op gang komt en haar al geproduceerde films binnenkort mag gaan tentoonstellen.

Top Gun: Maverick

De Top Gun-films zijn al jaren een doorslaand succes. Tom Cruise kruipt keer op keer in de huid van Pete Mitchell en vliegt in een F-14. Hiermee treedt het personage in de voetsporen van zijn vader, in een film boordevol actie. Op 23 december kunnen we deze film verwachten.

Tenet

Tenet is misschien een minder bekende aankondiging tussen deze bioscoopfilms. De première staat gepland op 17 juli 2020. De film is geregisseerd door Christopher Nolan, die we kennen van grote films als Inception en de Dark Knight-triologie. We zien in deze thriller o.a. John David Washington, Robert Pattinson en Elizabeth Debicki. Tenet zet ons aan het denken over de gevaren van moderne technologie en hoe een derde wereldoorlog kan worden voorkomen.

The Beatles: Get Back

The Beatles is nog steeds één van de grootste bands uit de geschiedenis en er zijn al verschillende bioscoopfilms over gemaakt. In The Beatles: Get Back zien we niet alleen de roem en rijkdom, maar ook de andere kant van de medaille. Regisseur Peter Jackson, bekend van The Hobbit en de Lord of the Rings-franchise, laat goed zien dat het leven als ster, ook in die tijd, keihard is. Deze documentaire komt uit de koker van Disney, dus over budget had Jackson niet te klagen. Vanaf 4 september te zien in de bioscoop.

A Quiet Place 2

Het eerste deel komt uit 2018 en het tweede deel van A Quiet Place komt uit op 4 september. Hier zien we Cilian Murphy, die natuurlijk bekend is van Peaky Blinders en verschillende andere filmrollen. De overgebleven gezinsleden van de familie uit het eerste deel worden geconfronteerd met de gevaren van de buitenwereld. De monsters komen af op geluid, dus ze moeten muisstil zijn. Bij deze bioscoopfilms zal er weinig doorheen gepraat worden.

Wonder Woman 1984

Op 14 augustus staat de eerste van deze 10 bioscoopfilms op de planning. Na het grote succes van de eerste Wonder Woman-film is het tijd voor een vervolg. Hopelijk is het net zo’n succes als de eerste versie. We zien in ieder geval de superheldin zelf en oorlogsheld Steve Trevor (Chris Pine) terug in Wonder Woman 1984. Volgens de trailer kunnen we er maar goed voor gaan zitten.

Dune

Volgens critici wordt dit één van de meest succesvolle bioscoopfilms van dit jaar. Toch is er een risico dat de première van deze film verplaatst wordt. Voorlopig staat hij gepland op 18 december. Hopelijk kunnen we dan ‘al’ kijken naar de Star Wars-achtige film die een remake is van de gelijknamige film uit 1984.

Bill&Ted 3: Face the Music

Het script voor deze film lag in 2010 al klaar, maar tien jaar later kan hij pas getoond worden. De regisseur kon eerder namelijk geen producent vinden om de film uit te brengen. Nu is het wel gelukt en staat de komediefilm op 21 augustus klaar voor publiek. Keanu Reeves en Alex Winter staan voor je klaar in een grappige film met een tikje science-fiction.

Black Widow

Dit is één van de meestbesproken bioscoopfilms van 2020. Op het witte doek zien we de prachtige Scarlett Johansson schitteren als Black Widow, bekend van de Avengers-films. Ze krijgt nu haar eigen verhaal in deze productie van Marvel. De vierde fase van Marvel is echt begonnen en Black Widow is één van onze favorieten.

The King’s Man

Deze film valt niet te verwarren met de andere twee bioscoopfilms die de naam Kingsman dragen. Deze film speelt zich af voorafgaand aan Kingsman: the Secret Service. De hoofdrol is voor Ralph Fiennes, die tien jaar geleden nog te zien was als Voldemort. In deze briljante spionagefilm proberen de spionnen de wereld te redden en een nieuwe wereldoorlog te voorkomen. Vanaf 18 september zou hij te zien moeten zijn.

James Bond: No Time to Die

Het laatste optreden van Daniel Craig als James Bond moet wel een klapstuk worden. Hij is al uitgesteld, dus als dat nog een keer zou gebeuren zou dat een flinke tegenvaller zijn. In het verhaal is 007 al met pensioen en wordt hij daaruit verstoord als zijn vriend Felix contact met hem opneemt. Rami Malek, bekend van Bohemian Rhapsody, speelt de schurk en volgens de trailer belooft het wederom een zeer succesvolle editie tussen alle bioscoopfilms van James Bond te worden. Of James Bond op een motor zit op deze film is nog niet met zekerheid te zeggen. Dat zien we hopelijk op 12 november.