Van slungelachtige puber naar een enorme gigant. Olivier Richters zette zijn onzekerheid aan de kant en ging dag in, dag uit naar de sportschool. Het resultaat? Hij is 70 kilogram aangekomen in 8 jaar. Met een lengte van 2.18 meter is hij nu ‘The Dutch Giant’.

Olivier Richters

Op 14-jarige leeftijd tikte Olivier Richters al de 2 meter aan. Dit kwam doordat zijn groeispurt te vroeg was begonnen en ook nog een tijd niet zou gaan stoppen. Een absurde 2.18 meter was de slungelachtige jongen toen hij begon met fitnessen. Ook leed hij op dat moment aan ondergewicht, The Dutch Giant tikte op dat moment nog maar 80kg aan op de weegschaal. Hij was er klaar mee en gooide het roer helemaal om.

The Dutch Giant

Van Olivier Richters naar The Dutch Giant

Hij begon met bodybuilden, niet om bodybuilder te worden, maar om meer zelfvertrouwen te kweken. In het eerste jaar at hij alles wat hij maar voor zich kreeg. Dat resulteerde in 15 kilogram extra spiermassa in het eerste jaar van zijn transformatie. Vanaf toen ging het pas echt hard. Hij kreeg de fijne kneepjes van de sportschool onder de knie en hield zich aan een vast trainingsschema. Ook at The Dutch Giant niet alles meer wat los en vast zat maar volgde hij een streng voedingsschema waarin krachtvoer de hoofdrol speelde.

Carrière van The Dutch Giant

Door deze drastische veranderingen draagt hij nu (terecht) de naam van ‘The Dutch Giant’. Hij is maar liefst 70 kilogram aangekomen in 8 jaar. Met zijn 2 meter 18 is hij nu een wandelende kast geworden naast wie  zelfs de meest fitte mannen er bijna schattig uitzien. Laten we wel wezen, als je zelfs Rico Verhoeven op een lief fan-jongetje kan laten lijken ben je wel écht een beest.

Met dit voorkomen heeft hij al verschillende rollen in films bemachtigd. Hij was te zien in de film ‘Ravers‘ en onlangs verscheen hij ook naast Scarlett Johansson in de Marvel-film Black Widow. Er werd een documentaire over het huidige leven van The Dutch Giant gemaakt. Zo krijg je ene beetje een inkijkje in het leven van iemand met onmenselijke proporties.