Als je denkt aan een café racer, denk je aan een omgebouwde standaardmotor, waarbij aanzienlijke concessies gedaan zijn aan het comfort. Weinig luxe maar wel veel uitstraling. Een café racer staat symbool voor de rijder met de vrije geest.

Ducati komt met de Scrambler Café Racer, een moderne café racer met veel uitstraling.

Ducati Scrambler Cafe Racer

De oorsprong van de ‘café racer’

De motorfiets heeft z’n naam te danken aan het wegrestaurant Ace Cafe, hét ontmoetingspunt van motorrijders in Engeland in de jaren vijftig en zestig. Het Ace Cafe is een wegrestaurant in Stonebridge in het noordwesten van de Britse hoofdstad Londen. Het café opende in 1938 en was 24 uur per dag open en trok veel motorrijders aan. In de jaren vijftig werd het vooral populair bij rockers. Het café sloot in 1969. Na een succesvolle reünie werd het café opnieuw geopend in 1997.

World´s most famous motor cafe

De term “racer” is ontstaan uit het feit dat er destijds flink werd geracet met deze omgebouwde motorfietsen, meestal van café naar café.

Ducati Scrambler Café Racer

Genoeg over de geschiedenis, tijd om Ducati’s nieuwe Scrambler eens onder de loep te nemen. Het eerste wat opvalt als je de Scrambler Café Racer zo ziet staan is het blauwe frame en zadel. De kleur is Silver Ice Matt. Ducati haalt de inspiratie van de kleurstelling uit de legendarische Ducati 125 GP Desmo, een racer welke geproduceerd werd van 1956 tot 1960.

Ducati Scrambler Cafe Racer Ducati Scrambler Cafe Racer Ducati Scrambler Cafe Racer

Meerdere factoren op de motorfiets zorgen voor een jaren vijftig- en zestig uitstraling. Allereerst de druppelvormige tank, maar ook het aluminiumstuur met spiegels aan de uiteinden is typerend voor de race-stijl uit de jaren zestig. Samen met de ronde koplamp (met LED-contourlicht), de zijnummerplaten, de dubbele uitlaat en de 17-inch aluminium velgen maakt het een ware stijl icoon.

Het blok

Als je alléén maar opzoek bent naar kracht, snelheid en de nieuwste goodies, dan ben je bij de Scrambler Café Racer bij het verkeerde adres. Deze motorfiets is ontworpen om heerlijk op te toeren maar heeft ook zeker power. Niks geen poespas, gewoon een motor waar alle benodigde basisfuncties op zitten. Zo heeft de motorfiets een simpele ronde display waarop je alles kan aflezen en natuurlijk ABS.

Ducati Scrambler Cafe Racer

Het 803 cc tweecilinder motorblok is luchtgekoeld en geeft een vermogen van 54 kW, 73 pk. De Café Racer heeft een koppel van 67 Nm dat al bij 5750 beschikbaar is.

Conclusie

De Ducati Scrambler Café Racer is echte eye-catcher, in welke kleur je hem ook ziet. Het is een motor zonder te veel poespas en heeft alle basis functies die een moderne motorfiets dient te hebben. Van ABS tot een LED-koplamp, qua veiligheid zit het goed met de Café Racer.

De motorfiets trekt vlot op en is mede dankzij het gewicht van 188 kg goed handelbaar. Het is wel even wennen met het korte stuur waar je best dicht op zit. De houding is iets voorovergebogen waardoor je iets meer steunt op je polsen. De zithoogte is 805 mm, waardoor ook kleinere rijders goed met de voeten bij de grond kunnen komen.

De Scrambler Café Racer zoals wij hem reden is verkrijgbaar voor € 13.290.

Ducati Scrambler Cafe Racer