Mocht je jouw zuurverdiende spaargeld willen besteden aan een zeer unieke motor, wees er dan snel bij. Deze Nederlandse Ducati 748 S Senna gaat je nog net geen 8000 euro’s kosten en dan heb je een unieke motor voor de deur staan. Maar wellicht is het een beter idee om deze beauty gewoon veilig in je garage op te bergen.

Ducati 748 S Senna

Deze zeldzaam mooie Nederlandse Ducati 748 S Senna is gebouwd in 2002 en is daarmee al redelijk oud. Het goede nieuws is dat de tweewieler altijd met veel liefde en zorg is onderhouden en er dus als nieuw uitziet. Elf jaar lang heeft de huidige eigenaar de motor elk jaar zijn onderhoudsbeurt gegeven en recentelijk zijn de banden vervangen en de kleppen netjes afgesteld. De heelplates, het koppelings deksel, de hugger, de tandwiel beschermer en de kentekenplaathouder zijn van carbon zodat de motor lekker licht is; slechts 220 kilo. Die kan je dus makkelijk overeind krijgen mocht je er ooit mee onderuit gaan, iets wat we uiteraard niet hopen.

Ducati 748 S Senna 4

Waardevaste investering

Met de Ducati 748 S Senna beschik je over een prima 4-takt motor met zes versnellingen en een meer dan sportieve uitstraling. De motor heeft twee cilinders en je kan er ook nog wat bagage mee vervoeren zolang dit maar minder dan 165 kilo is. Of dat de wegligging ten goede komt is uiteraard een heel andere vraag. Dat je er indruk mee kan maken op je nieuwe date is natuurlijk direct duidelijk. Met slechts 47.517 km kun je ervan uitgaan dat je nog flink wat kilometers kunt maken. Mocht je ondanks alles toch vinden dat het redelijk aan de prijs is: zo’n dertien jaar geleden bood een Belg zijn model aan voor 6995 euro. Je kan er dus vanuit gaan dat je investering waardevast is.

Ducati 748 S Senna 5 Ducati 748 S Senna 2
Foto’s: Versteeg Motoren.