Cars & Bikes

Gewoonvoorhem test: de 2021 Ducati Scrambler Desert Sled

Ducati Scrambler Desert Sled

Wij presenteren u, rechtstreeks uit de woestijnen en bergen van Californië: de 2021 Ducati Scrambler Desert Sled. Makkelijk vertaald ook wel woestijn slee. Een vintage crossmotor om door het mulle woestijnzand te crossen.

De naam Desert Sled verwijst naar de gewone straatmotoren boven de 500 cc die door de rijders zelf werden gemodificeerd voor gebruik in de woestijnen van Zuid-Californië en in Baja Californië, Mexico.

Na het ophalen van de Ducati Scrambler zijn we dan ook gelijk op zoek gegaan naar een droge woestijn in ons kleine natte landje. Helaas, geen woestijn of berg te bekennen dus we moesten het doen met dijken, heuvels en drukke steden. Maar ook dat was prima te doen op deze Scrambler Desert Sled.

De uitstraling van een oude crossmotor

Tegenwoordig zie je het heel veel om je heen, oude motorfietsen die omgebouwd zijn tot café racers en scramblers. Helemaal hip en dat is ook gelijk waarom verschillende motormerken met motorfietsen komen waar je gelijk al deze uitstraling mee te pakken hebt. Maar dan wel met de nieuwste technologie.

Wij houden ervan, vooral de scrambler met een hoog voorspatbord geeft het een hele speelse en vintage uitstraling. Zo ook de Ducati Scrambler Desert Sled, want als we kijken naar deze motorfiets vallen ons de kleuren op. Een mooie vintage kleurencombinatie die goed bij de uitstraling past. Ook de ronde koplamp en goudkleurige spaakwielen voegen een waarde toe aan de uitstraling.

Specs

De Scrambler Desert Sled is voorzien van een 803 cc luchtgekoelde, tweekleps L-Twin. Goed voor 73 pk en 66,2 Nm aan koppel. Genoeg om vlot mee te komen door het verkeer. Rijklaar heeft de motorfiets een gewicht van 209 kg.

Offroad

Waar de nieuwe Scrambler gebouwd is voor het rijden op asfalt, is de Ducati Scrambler Desert Sled ook geschikt voor het echte offroad werk. De Scrambler heeft namelijk een versterkt offroad-frame. Ook de noppenbanden van Pirelli zorgen voor goede grip tijdens het offroad rijden.

Onze ervaring

De Scrambler is makkelijk te rijden. Je zit rechtop waardoor je goed overzicht hebt en ook het stuurgedrag is erg leuk. Heb je ervaring met offroad rijden, dan is de Scrambler Desert Sled een leuke motorfiets om erbij te hebben. Kortom, een speelse motorfiets waar genoeg uit te halen valt.

De Ducati Scrambler Desert Sled is verkrijgbaar vanaf € 13.490,-.