Als je succesvol wilt blijven kan je niet stilstaan in de tijd, dat weet Ducati natuurlijk ook. Het bedrijf brengt nieuwe leven in hun klassieke Scrambler model en onthult de Ducati Scrambler Nightlife.

 

Ducati Scrambler

Sinds de eerste editie in 1962 werd onthuld, is Ducati’s Scrambler een icoon van de creativiteit van het bedrijf. Ducati had nooit plannen om de Scrambler nieuw leven te geven tot 2014. De styling van de nieuwe motor was sterk geïnspireerd door het origineel. Ducati bleef aan het model werken en voegde versies en motoren toe van 690cc tot 1.100cc. Opnieuw werden de Scramblers een succes en zijn er uiteindelijk meer dan 100.000 van verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mugelloshop (@mugelloshop)

 

De nieuwe Ducati Scrambler Nightshift

Ducati vindt het tijd voor een grondige aanpassing zodat het model essentieel blijft voor de liefhebber. De nieuwste Scrambler komt in drie versies: Icon, Full Throttle en Nightshift. Deze nieuwe modellen zijn zo’n vier kilo lichter dan de vorige motoren en hebben een gewicht van ongeveer 176 kilogram. De Ducati Scrambler Nightshift is toegewijd aan de stedelijke wereld. Het model heeft klassieke lijnen, spaakwielen en donkere kleuren die de nacht oproepen. Op de motorfiets zit een plat tweepersoonszadel die het comfortabel maakt voor zowel de bestuurder als de passagier. Hiernaast is de motor heel toegankelijk dankzij een zithoogte van 798 mm. Voor extra comfort beschikt de machine over een USB-aansluiting onder het zadel en bochten-ABS. Ook heeft Ducati de stuurgeometrie herzien om de motor soepel en prettig te maken bij het rijden in zowel de stad als op bochtige wegen.

De Ducati Scrambler Nightshift beschikt over een 803CC luchtgekoelde L-twin blok wat een vermogen van 73 PK met zich meebrengt. De maximale koppel bedraagt 66,2 Nm. Met de tweewieler trek je in 4.6 seconden de 100 kilometer per uur aan. Pas ook met dit model op voor boetes met haar topsnelheid van 196 kilometer per uur. Verder heeft de Ducati Scrambler Nightshift ruimte in de tank voor 13,63 liter benzine. De Ducati Scrambler Nightshift is in Nederland verkrijgbaar voor 13.390 euro.