De geschiedenis van dragraces is misschien wel net zo lang als de geschiedenis van gemotoriseerde voertuigen zelf. Het blijft dan ook elke keer weer een verademing om twee of meerdere bullebakken head tot head te zien gaan. Afgelopen jaar maakte CarWow furore met een aantal dikke races, zoals die keer dat de meest gewilde SUV’s op de markt het tegen elkaar opnamen. Inmiddels is Top Gear ook weer helemaal bij de les. En om geen half werk op YouTube af te leveren gooien zij een dragrace tussen Mercedes-AMG G63, Porsche Cayman GTS en Audi RS3 voor onze kiezen.

Roep anders even een paar maten erbij en zet in je geld! Aangezien de auto’s behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn is dit namelijk een heerlijke dragrace om naar te kijken! Onderaan kun je de specs lezen, maar voor het gokje kun je natuurlijk ook direct kijken wie nu de snelste is:

Dragrace Mercedes-AMG vs. Porsche Cayman GTS vs. Audi RS3

Als je het ons vraagt had Top Gear ze niet beter uit kunnen kiezen. De Mercedes-AMG G63 zagen we al eens voorbij komen in een 6×6 uitvoering en limousine-variant. Het is deze keer dan ook wel lekker om ‘m in zijn originele staat te zien blazen. En dan ook nog in dragrace met een Porsche Cayman GTS en Audi RS3.

Als we de fabrieksauto’s even tegen elkaar afzetten, moet de G63 het met zijn 593pk in 4.5 secondes naar de 100 schoppen, terwijl de Audi (400 pk) en Porsche (365 pk) dit beiden in 4.1 secondes moeten kunnen. In de video krijgen we op 0:26 minuut te zien dat dit inderdaad zo het geval is. Met 2560kg is de Mercedes echter ruim 1000 kg zwaarder dan de Porsche en Audi, die op hun beurt een respectievelijke 1480 kg en 1520 kg wegen. Al met al  is de uitkomst van de race wel een verrassende, niet?