We dachten dat we alles op het gebied van motors al hadden gezien. Van een vliegende motor tot aan de Curtiss Zeus, die de 100 kilometer per uur in 2,1 seconden aantikken. Maar toch komt er nu een motor die ons zeer verbaast met zijn eigenschappen. We hebben het in dit geval over een doorzichtige motor, genaamd Revival Birdcage.

Project met BMW

Het vrij onbekende Revival werkte samen met BMW om tot een zeer bijzondere motor te komen. BMW leverde de grootste onderdelen, zoals de motor. Revival liet hier een intrigerend design op los. Naar eigen zeggen waren ze ge├»nspireerd door de snelheidsduivels van weleer die in de jaren ’50 en ’60 experimenteerden met een zogeheten ‘birdcage’ frame. Tegenwoordig maken we om veel redenen gebruik van een afgesloten frame. Onder andere vanwege een betere aerodynamica en de veiligheid. Maar zeg nou zelf: zo’n Revival Birdcage ziet er met doorzichtig frame beeldig uit.

Doorzichtige motor Revival Birdcage 9 Doorzichtige motor Revival Birdcage 6 Doorzichtige motor Revival Birdcage 8 Doorzichtige motor Revival Birdcage 7 Doorzichtige motor Revival Birdcage 10

Revival Birdcage

En dus geschiedde: de Revival Birdcage. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben? ‘Een hoop titanium gebruiken’┬áis het antwoord. Dit materiaal staat bekend om zijn kracht en lichtheid. Doordat ze het frame uit veel driehoeken hebben gemaakt (die vorm verdeeld kracht het best) hebben ze minder materiaal nodig. Zo lijkt het net of het frame geheel doorzichtig is.

Doorzichtige motor Revival Birdcage 1 Doorzichtige motor Revival Birdcage 2 Doorzichtige motor Revival Birdcage 3 Doorzichtige motor Revival Birdcage 4 Doorzichtige motor Revival Birdcage 5

Verder heeft de Revival Birdcage een ludiek zadeltje en aparte voor- en achterwielen. Het achterwiel is helemaal dicht en gemaakt van aluminium, het voorwiel bestaat daarbij uit enorm veel spaken. Om die bijzondere wielen zitten 23 inch banden, zonder profiel. Dit maakt de motor al helemaal bijzonder (en een beetje gevaarlijk).

Voor meer informatie, check de site van Revival.