Door inzet van bedrijven zoals Tesla en BMW-group heeft de elektrische vervoermarkt een grote stimulans gekregen. Al kunnen de elektrische motors toch nog wat meer aandacht krijgen, maar door de komst van vele bedrijven die zich richten op elektrische tweewielers komt daar nu eindelijk verandering in. Mannen, maak kennis met de Curtiss Zeus.

Futuristische looks

Nee, de Curtiss Zeus is nog niet gefabriceerd, toch kunnen we aan de renders zien dat het gaat om een serieus product dat echt uitgebracht gaat worden. Al moeten we wel even wennen aan de gedachte om zo’n voertuig op de openbare weg te aanschouwen. Want wat ziet dit ding er futuristisch uit zeg! We kunnen het design met geen enkele andere motor vergelijken, het is minimaal, het is gestroomlijnd en bovenal: hypermodern.

Curtiss Zeus Curtiss Zeus

De bliksemsnelle looks van de Curtiss Zeus bedriegen niet. De motor gaat namelijk van 0-100 kilometer per uur in slechts 2,1 seconden. Dat zijn cijfers die we eerder zouden verwachten bij een vierwielaangedreven hypercar. Toch weet deze motor deze cijfers te halen. Wij denken dat de wielen die volledig uit carbon fiber bestaan hierin een rol spelen. Door onder andere die lichtgewicht wielen heeft de snelheidsduivel een gewicht van slechts 215 kilo.

Curtiss Zeus

We moeten even het meest onderscheidende aspect van de Curtiss Zeus bespreken. De motor beschikt namelijk over een flinke elektrische motor die gekoppeld is aan een fikse batterij. Ondanks dat hij net iets over de tweehonderd kilo weegt, bezit hij maar liefst 190 pk en zo’n 197 Nm-koppel. Door zijn grote batterij kun je lang genieten van dit vermogen, volgens het bedrijf wel 450 kilometer.

Curtiss Zeus Curtiss Zeus

Voor alle geïnteresseerden: je zult eventjes moeten wachten om er een te kopen. Hij gaat pas in begin 2020 in productie en hij zal 60.000 dollar kosten. Voor meer info over deze concurrentie-moordende superbike kun je kijken op de site van Curtiss Zeus.