Donald Cerrone is een legendarische UFC-vechter. Hij heeft net zo’n een grote mond als Conor McGregor. Ook heeft hij net als McGregor een hoop talent in zijn mars, ze zouden namelijk bijna met elkaar gaan vechten. Dit is uiteindelijk niet doorgegaan, maar gelukkig heeft hij genoeg andere UFC-collega’s om tegen te vechten. Een daarvan is Tony Ferguson, waartegen hij afgelopen UFC 238 aan het vechten was. Cerrone zal met zijn ego vast overtuigd zijn geweest dat hij het gevecht gewonnen zou hebben, maar een enkele keer neus snuiten en het was over met de pret.

Donald Cerrone

Donald “Cowboy” Cerrone kreeg aardig wat klappen te verduren van landgenoot Tony Ferguson. Hij kreeg van de Amerikaan veel stoten tegen het hoofd, waardoor op een gegeven moment zijn neus bloedde. Dit gebeurde al in de tweede ronde. Cerrone zat aan het eind van de tweede ronde meerdere malen aan zijn neus te voelen. Hij was flink aangetast, maar het was nog niet duidelijk dat hij gebroken was.

Daar kwam hij zelf op vervelende wijze achter. Omdat hij geïrriteerd was door de klachten aan zijn neus besloot hij om flink te snuiten. Als er een ding is wat je niet moet doen is het dat wel. Hierdoor zet je druk op de gebroken stukjes bot en kan er makkelijk bloed uit stromen. Gek genoeg kunnen je ogen hierdoor ook opzwellen. Dit was voor de scheidsrechter de druppel, de klachten waren zo erg dat er moest worden ingegrepen en het gevecht werd op deze manier beëindigd. De winst ging uiteraard naar Ferguson.

Tony Ferguson

Tony Ferguson heeft met zijn prestaties veel respect verdiend bij vriend en vijand. Zelf is hij nederig en zegt hij dat hij niet gewild had dat het gevecht zo zou aflopen. Dat verdient Cerrone niet. Maar eindstand is dat Ferguson heeft gewonnen, waarschijnlijk had hij dat ook gedaan zonder de bloedneus van Cerrone. Velen vinden dat hij nu een titelgevecht zou moeten verdienen, maar dat is nog afwachten.

Dit wist Tony na het gevecht er over te vertellen: