Sports

Dit is het vermogen van dartkoning Michael van Gerwen

michael van gerwen

Ooit was hij een eenvoudige tegelzetter uit Vlijmen. Niks mis mee overigens, maar Michael van Gerwen wilde meer. Dat is behoorlijk goed gelukt. Inmiddels is hij in de meeste grote toernooien de te kloppen man en zijn er maar weinigen die hem kunnen verslaan. Naast de roem heeft het darten van hem ook een vermogend man gemaakt die niet op een miljoentje meer of minder hoeft te kijken. Tijd om het vermogen van Michael van Gerwen eens onder de loep te nemen.

Het vermogen van Michael van Gerwen

Dat je van het darten schandalig rijk kunt worden zul je wellicht niet gauw denken, maar MvG kan er inmiddels aardig van leven. Dat is uiteraard niet elke darter gegeven. Naast stalen zenuwen moet je ook beschikken over talent en de wil om te winnen. De combinatie van eigenschappen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat van Michael van Gerwen al een leuke buffer heeft opgebouwd. Inmiddels heeft de Brabander zo’n 6.2 miljoen euro bij elkaar gegooid. We lichten het vermogen van Michel van Gerwen even verder toe.

View post on Instagram
 

Prijzengeld

Het belangrijkste onderdeel van zijn vermogen komt van het prijzengeld wat hij verdient. Gedurende de laatste twee jaar heeft hij bijna 1 miljoen Engelse ponden bij elkaar gegooid. De nummer twee moet het met een stuk minder doen. Rob Cross verdiende namelijk zo’n zeven ton minder. Natuurlijk moeten we in het geval van Gerwen wel vermelden dat hij ook nog eens een vet sponsorcontract met Keukenkampioen heeft afgesloten. Wat hij daarmee per jaar kan laten bijschrijven is niet bekend, maar het zal ongetwijfeld een leuke aanvulling op zijn inkomen zijn.

Van Gerwen kun je boeken voor je event

Alhoewel van Gerwen natuurlijk lekker kan cashen met het darten, is het niet zijn enige bron van inkomen. De schnabbels zijn veel leuker. Je kunt hem dus gewoon uitnodigen op je verjaardagsfeest, jubileum of personeelsfeest. Kost een paar centen, maar dat zie je hem van dichtbij. Hij is overigens niet de enige die zo zijn inkomen een beetje aanvult. Collega Raymond van Barneveld doet dat ook en die vraagt doodleuk 4.475 euro excl. Btw. Voor dat bedrag zit je 120 minuten met de voormalige postbode uit Den Haag opgescheept. Gezien de populariteit van Michael van Gerwen zal zijn prijskaart mogelijk zelfs het dubbele bedragen.

View post on Instagram
 

Laat het geld maar rollen

Leuk om te lezen dat Michael van Gerwen zo goed verdient, maar hij weet ook hoe hij het moet spenderen. Zo gaat hij graag op vakantie en is hij een graag geziene gast in Dubai. Behalve aan reiskosten geeft hij ook graag geld uit aan leuke speeltjes. Zo kocht hij onlangs nog deze dikke wagen en heeft hij een indrukwekkende woning in Vlijmen. De grond alleen al kostte 550.000 euro. De woning heeft hij overigens niet zelf gefinancierd: er rust een hypotheek op van 1.2 miljoen euro. Kortom, het groene gevaar weet hoe je van het leven moet genieten.