Sports

Met deze kampioen armworstelen stapt Thor Björnsson dit weekend de ring in

Devon Larratt

Zaterdagavond is het zover: dan neemt Hafthor Björnsson het op tegen Canadese armworstelaar Devon ‘No Limits’ Larratt. Wie is hij eigenlijk? Een profielschets.

Strijd der titanen voorlopig nog even uitgesteld

Hafthor Björnsson versus Devon Larratt is een voorproefje op de échte strijd der titanen Hafthor Björnsson versus Eddie Hall. Laatstgenoemde scheurde op 25 juli zijn bicep af, waardoor hij niet in september in de ring kan stappen. Dit gevecht wordt dus nog even uitgesteld, maar gelukkig komt Devon Larratt voor hem in de plaats.

View post on Instagram
 

Wie is Devon Larratt?

Devon Larratt is zeker niet de minste tegenstander voor Hafthor Björnsson. Zoals ook Thor betreft, is Devon Larratt een beest van jewelste. Met een gestalte van 1,96 meter en een gewicht van 132 kilo is dit een reus die je niet in een donker steegje wil tegenkomen.

En niet alleen zijn voorkomen is indrukwekkend. De 46-jarige Canadees is een professioneel worstelaar en voormalig lid van de Canadian Armed Forces. Wereldwijd wordt hij gezien als één van de beste armworstelaars aller tijden en momenteel is hij de nummer 1 armworstelaar van Noord-Amerika.

Watch on YouTube

Leven en carrière

De reusachtige Devon Larratt kwam op 24 april 1975 in Victoria B.C. Canada ter wereld. Zijn interesse in armworstelen begon al op jonge leeftijd. Op 21-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij de Canadian Special Forces en bleef hij trainen voor zijn armworstelcarrière. Naar eigen beschouwt hij deze ervaring in het leger als een groot deel van zijn succes. In 2013 onderging Devon Larratt een operatie aan zijn rechterarm en elleboog, waardoor hij alleen met zijn linkerarm ten strijde kon trekken. Maar dat maakte voor zijn succesverhaal niet uit. Zowel links- als rechtshandig veegt Devon Larratt met zijn tegenstanders de vloer aan. Hij is niet voor niets de beste armworstelaar van het Noord-Amerikaanse continent.

View post on Instagram
 

Vermogen van Devon Larratt

Volgens StatSmash is Devon Larratt vanaf 2020 een dikke 176.000 dollar waard. Dat heeft hij allemaal bij elkaar gesprokkeld door deel te nemen aan Arm Wrestling-toernooien over de hele wereld. Wie weet, komt daar na zaterdag een flinke smak geld bij.

Eén ding is in elk geval zeker: zowel Devon Larratt als Hafthor Björnsson gaan een zware kluif aan elkaar hebben. Helemaal als je ziet hoe Thor Bjornsson een bodybuilder zo hard slaat als hij kan.