Other

De Sunda 2.0: de vetste kruising tussen een hangmat en tent

hangmat

Als jij je ooit in je leven hebt overgegeven aan het kamperen, dan ben je wellicht verslaafd geraakt aan die vorm van vakantie vieren. Logisch, niks in fijner dan je welverdiende vakantie door te brengen op een manier die je zo dicht mogelijk bij de natuur brengt. Dat wil niet zeggen dat je voortaan moet kiezen voor een verblijf in een caravan of camper, de echte outdoor ervaring doe je eigenlijk pas op als je overnacht in een tent. Mocht dat echt je ding zijn, dan is er voor de echte liefhebber de Sunda 2.0, de eerste luchttent voor 2 personen.

Overdekte hangmat op Kickstarter

De Sunda 2.0 is niet de eerste de beste tent voor een supervakantie. De tent die meer lijkt op een overdekte hangmat is niet alleen ongelooflijk veelzijdig maar ook eenvoudig op te zetten en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. De tent is nu verkrijgbaar via Kickstarter voor slechts 345 dollar.

Ingenieuze tent

Een eerste blik op de foto’s doet je wellicht vermoeden dat het een kruising is tussen een tent en een hangmat. Klopt helemaal, maar de Sunda 2.0 is net even iets meer dan wat je ziet. Het is de ultieme schuilplaats die zich aanpast aan je persoonlijke behoeften. Deze ingenieuze tent is in feite de meest  betrouwbare barrière tussen jezelf en de omgeving, ongeacht je locatie. Door gebruik te maken van een weerbestendige constructie, is de Sunda 2.0 het logische vervolg op de eerste tent die de heren van Kammok in 2016 afleverden. Destijds waren er 1200 sponsors nodig om het project tot leven te wekken en met de tweede versie hopen ze net zo succesvol te zijn.

Beschermd tegen ongedierte

De Sunda 2.0 heeft dezelfde beproefde eigenschappen als voorganger, maar er zijn duidelijke verschillen met de eerste versie. Door een nieuwe methode van het opzetten kun je in 60 seconden klaar zijn. Een vereenvoudigd ontwerp van de paal zorgt voor meer stabiliteit en zorgt voor een bijna naadloze overgang van de tent naar de hangmat. Aan de onderkant is het geheel verstevigd en ben je beter beschermd tegen allerlei ongedierte .

Amper 350 dollar

Met een oppervlakte van ruim 3 vierkante meter is er een zee aan ruimte beschikbaar (in tent-termen). Het geheel biedt voldoende plek aan je bepakking en mocht je toch je hond mee hebben genomen op vakantie, dan kan hij of zij ook een apart plekje krijgen. Met een hoogte van ruim 2.50 meter hebben zelfs lange kampeerders ruimte genoeg om comfortabel te staan. De luchtstroom is ook geoptimaliseerd dankzij het lichtgewicht en duurzaam Nannoet-mesh. In goed Nederlands: het ademend vermogen is groot en muggen kunnen niet binnen dringen. Kortom, voor nog geen 350 dollar koop je niet alleen een zeer luxe hangmat met overdekking, maar ga je ook een zorgeloze vakantie tegemoet.