Other

Dit luxe jacht gaat al je verbeelding te boven

luxe jacht

Het merk Samen ken je wellicht als de maker van waanzinnig luxe schepen. Terwijl je wellicht dacht dat de SeaXplorer-lijn van Damen Yachting het toppunt van luxe was, blijkt nu dat de SeaXplorer 105 er nog een schepje bovenop doet. Met een lengte van 105 meter is dit nog langer dan alle andere SeaXplorers. Kortom, heb je nog wat geld over, check dan even of dit luxe jacht je kan overtuigen.

SeaXplorer 105

Blijkbaar heeft Damen er alle vertrouwen in dat de SeaXplorer 105 een succes zal worden. Met veel bravoure toonde de scheepsbouwer de eerste beelden van het luxe jacht.Bijzonder, want de boot moet namelijk nog gebouwd worden. Dat de SeaXplorer 105 juist die naam krijgt is niet zo heel vreemd: het ding wordt namelijk 105 meter lang. Niks mis mee, want zo heb je wel alle ruimte of flink wat scheepshutten te installeren, 24 stuks om precies te zijn. Mocht je nu denken dat je als eigenaar ook in zo’n standaardhut moet slapen, wees gerust! Er zijn namelijk twee zogenaamde ‘owner suites’ aanwezig. De SeaXplorer 105 biedt in totaal ruimte aan een crew van 28. Of je al dat personeel nodig hebt is natuurlijk de vraag, maar je zou kunnen overwegen om het luxe jacht als cruiseschip te gebruiken.

Voldoende slaapruimte

Natuurlijk is het bijzonder prettig om voldoende slaapplaatsen aan boord te hebben van dit luxe jacht, maar dat zal je niet gaan overtuigen om even een paar miljoen euro af te tikken voor dit luxe jacht. Wat dan wel? Welnu, je kunt zonder problemen niet één, maar zelfs twee helikopters kwijt aan boord. Er is ook plek voor een extra boot van dertien meter lang en wil je het echt gek maken, dan kun je nog twee andere tenders meenemen met een maximale lengte van dertien meter. Aan ruimte voor een kleine onderzeeër is ook gedacht, net als aan opbergruimte voor je duikgereedschap.

Geschikt voor een superlange vakantie op zee

De SeaXplorer 105 heeft een bereik van – schrik niet – 8000 mijl, omgerekend zo’n 14.816 kilometer. Dat betekent niet alleen een extreem lange vakantie op het water, het betekent ook dat er voldoende ruimte moet zijn om de nodige proviand op te slaan. Bovendien heb je de beschikking over een leefruimte op de boeg van zo’n 123 vierkante meter. Dat is overigens inclusief de bar. Mocht de verveling snel toeslaan, dan kun je altijd nog je eigen multimedia centrum bezoeken.

Hybride aandrijving

Het luxe jacht maakt gebruik van een diesel-hybride aandrijving. Hierdoor voldoet het schip aan de polar code. Bovendien is de boot voorzien van een Polar Class 7-romp zodat de meeste ijsbergen geen gevaar vormen mocht je besluiten om de Noord- of Zuidpool te bezoeken. Mocht je liever ergens op de Middellandse Zee willen verblijven dan zal die sterke romp je wellicht weinig kunnen interesseren. In dat geval is het wel leuk om te weten dat je de beschikking hebt over een waanzinnig grote spa van zo’n driehonderd vierkante meter. Dat is dan wel inclusief een acht meter lang zwembad, een volledig uitgeruste gymzaal, kapsalon, beautysalon en massagesalon. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen.

Wil je nog even verder dromen over de vetste boten? Check dan deze Polaris eens.

Bron: Manofmany