Het zomerse weer is weer in aantocht, dus dat betekent dat het motorseizoen weer op volle gang is. Mocht je nog geen rijtuig hebben dit jaar, dan wil je misschien even kijken naar de Husqvarna Svartpilen 125, want dat is een hele interessante motor waar in onze buurlanden veel vraag naar is.

Husqvarna Svartpilen 125

Hij heeft een coole uitstraling, maar heeft ook nog eens steengoede performance. Het is misschien wel een kleine en lichte motor, maar dat maakt hem ook weer heel leuk. De motor weegt in totaal slechts 146 kilo. Dat zorgt er voor dat het een erg wendbare motor is die ondanks dat hij klein is, er wel stoer uit ziet. Ze zeggen altijd klein, maar fijn en dat is ook iets wat van toepassing is voor ze motor, want de Husqvarna Svartpilen 125 is ondanks zijn formaat wel voorzien van een aantal mooie dingen zoals ABS en hydraulische ByBre-remmen.

Husqvarna Svartpilen 125

Complete motor voor ‘weinig’

Het is een 125 cc eencilinder motor die ook is uitgerust met een elektrische starter die een piekvermogen heeft van 15 pk. Het zijn natuurlijk geen denderende nummers, maar dat is ook niet nodig voor een motor met zo weinig gewicht. De Husqvarna Svartpilen 125 is bedoeld als voertuig om steden mee te verkennen, dus niet om offroad mee te gaan of super lange tochten te maken. Ook is hij voorzien van 17 inch wielen met Pirelli banden die zorgen voor veel grip.

De motor is voorzien van zes versnellingen, dus je kan altijd lekker economisch rijden. Van de topsnelheid moet je niet al te veel verwachten, want 15 pk stelt nou eenmaal niet zo veel voor. Kortom: het is een kleine motor die er goed uit ziet, prima functioneert en ook nog eens te bemachtigen is voor de prijs van 5900 euro. Dus mocht je nog op zoek zijn voor een goede motor om mee te beginnen, dan is deze het bekijken zeker waard.