Het lijkt Photoshop, maar niets is minder waar. In de Verenigde Arabische Emiraten rijdt-ie echt rond, de grootste Hummer ter wereld. Menig auto kan er onderdoor rijden en eigenaar Hamad bin Hamdan Al Nahyan heeft meestal allebei de weghelften nodig. Wat een reusachtige machine!

De grootste Hummer ter wereld

Alsof een Hummer H1 al niet groot genoeg is. Sjeik Hamad bin Hamdan Al Nahyan (dat is een hele mond vol) liet voor zichzelf een drie keer grotere versie van de Hummer maken. De grootste Hummer ter wereld is 6,6 meter hoog, 14 meter lang en 6 meter breed. Heel vaak rijdt hij er niet in rond, simpelweg omdat het niet mogelijk is. Onlangs is de megahummer gespot op de openbare weg. Dat levert toch bijzondere beelden op.

Het is geen verrassing dat de grootste Hummer ter wereld in bezit is van de steenrijke sjeik.  De man met de ellenlange naam en een jurk aan heeft namelijk de grootste collectie aan offroaders ter wereld. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft ‘m een bezit. Zelfs een gigantische Hummer H1. De automusea in Abu Dhabi staan vol met exemplaren van de sjeik. De desbetreffende wagen in bovenstaande video baande zich een weg naar zijn nieuwe onderkomen: OffRoad History Museum.

De grootste Hummer ter wereld heeft een krachtbron aangevoerd door vier dieselmotoren. Elke motor beheert een eigen wiel. Het leukste aan deze offroader is dat er een toilet aan boord is. Hier is alleen geen cabine voor. Je zit dus echt letterlijk naast de bestuurder te kakken. Lekker fris!