Een combinatie van de woorden ‘Ferrari’ en ‘Nieuw’ laat harten van autoliefhebbers direct sneller kloppen.  Vandaag onthult de Italiaanse autofabrikant de F8 Spider: een nieuwe open sportwagen met de meest succesvolle midden-achter gemonteerde V8 uit de historie van het merk.

Ferrari F8 Spider

Ferrari F8 Spider

Dat ze bij Ferrari weten wat ze doen, maakten ze met vele gruwelijke voorgaande modellen wel duidelijk.  Deze nieuwe bak is de open variant van de eerder onthulde Ferrari F8 Tributo. Zoals de naam al verraad gaat het hier om een opvolger gaat van de 488 Spider (uit 2015) en de 458 Spider (uit 2011). Maar de verschillen met de voorgangers zijn groot. De F8 spider is in alle opzichten herzien en doorontwikkeld. Het grootste -en meest voor de hand liggende- verschil zit hem in het dak. Ferrari ontwierp voor deze Spider een klein elektrisch wegklapbaar dak dat omschreven wordt onder de noemer RHT: Retractable Hard Top. In 14 seconden tover jij deze V8-middenmotor-sporter om tot een opendakwagen. Wacht met je pedaal intrappen even tot het helemaal is ingeklapt, dit kan tot 45 km/u.

Ferrari F8 Spider (3) Ferrari F8 Spider (6)

Specificaties

De F8 Spider moet het hebben van wat er achter de voorstoelen verscholen. Hier schuilt de machtige 3.9 V8 met 720 pk en 770 Nm. De 3.902cc V8 turbomotor levert deze 720 pk bij 8.000 tpm. Dit verhoudt zich tot een vermogen van 185 pk/liter. Met deze power van maar liefst 50 extra paarden ten opzichten van zijn voorganger knalt deze F8 Spider je van 0 naar 100 in niet meer dan 2.9 seconden. Is 100 niet genoeg? Met slechts 8.2 seconden zit je op een comfortabele 200 km/u. Helemaal doortrekken naar z’n max brengt je tot de 340 km/u.

De combinatie van strak design, open dak en ongekende power maakt deze tweede opengewerkte Ferrari een absolute head-turner. Hebben die Italianen maar weer mooi geflikt.