De Ferrari F40 is een echte klassieker! Dat terwijl deze schoonheid nog niet eens zo oud is. Tussen 1987 en 1992 is deze bolide in een beperkte oplage verschenen. Toch heeft het een grote impact gemaakt in onze cultuur en bij autoliefhebbers. Iedereen wacht nog altijd op een vervolg van deze auto. Deze blijft tot nu toe nog jammer genoeg uit, maar er is nog hoop! Samir Sadikhov – digitaal designer en concept artiest – probeert deze droom werkelijkheid te maken. Hij heeft in zijn vrije tijd een ontwerp gemaakt voor een opvolger van de Ferrari F40.

Samir Sadikhov

De originele F40 is een raceauto met strakke lijnen. Zijn iconische vleugel en strakke hoeken zijn een meesterwerk om naar te kijken. De auto is gebouwd om het veertig jarig bestaan van Ferrari te vieren. Het is tevens de laatste auto van de fabrikant die de persoonlijk goedkeuring van Enzo Ferrari heeft gekregen. Het is een stijlvol voertuig met een sterke 471 pk onder de kap. Een opvolger voor deze auto maken is zeker niet makkelijk. Sadikhov weet het te doen. Zijn ontwerp is een mix van de moderne lijnen met een klassieke uitstraling.

Samir Sadikhov Ferrari F40 1 Samir Sadikhov Ferrari F40 3 Samir Sadikhov Ferrari F40 3

Het is zonde dat deze auto waarschijnlijk nooit het asfalt zal beroeren, maar als Ferrari dan toch ooit een opvolger overweegt; hopen wij dat ze het design element meenemen uit het ontwerp van Sadikhov. Zou jij deze dan in het zwart nemen of toch die in het rood? Een schrale troost wist dat we tot die tijd gewoon rond kunnen rijden in het origineel, zelfs in de sneeuw.