De Ferrari F40 is één echte klassieker. Dat terwijl deze schoonheid nog niet eens zo oud is. Tussen 1987 en 1992 is deze bolide in een beperkte oplage verschenen. Toch heeft het een grote impact gemaakt in onze cultuur en bij autoliefhebbers. Iedereen wacht nog altijd op een vervolg van deze auto. Deze blijft tot nu toe nog jammer genoeg uit, maar er is nog hoop! Samir Sadikhov – digitaal designer en concept artiest – probeert deze droom werkelijkheid te maken. Hij heeft in zijn vrije tijd een ontwerp gemaakt voor een opvolger van de iconische Ferrari F40.

Iconische Ferrari F40

De originele F40 is een raceauto met strakke lijnen. Zijn iconische vleugel en strakke hoeken zijn een meesterwerk om naar te kijken. De auto is gebouwd om het veertig jarig bestaan van Ferarri te vieren. Het is tevens de laatste auto van de fabrikant die de persoonlijk goedkeuring van Enzo Ferrari heeft gekregen. Het is een stijlvol voertuig met een sterke 471 pk onder de kap. Een opvolger voor deze auto maken is zeker niet makkelijk. Sadikhov weet het te doen. Zijn ontwerp is een mix van de moderne lijnen met een klassieke uitstraling. Als Ferarri zelf een opvolger maakt hopen wij dat ze het design element meenemen uit het ontwerp van Sadikhov.

Ferrari gewoonvoorhem 1 Ferrari gewoonvoorhem 2 Ferrari gewoonvoorhem 4 Ferrari gewoonvoorhem 3 Ferrari gewoonvoorhem 5

Het is zonde dat deze auto waarschijnlijk nooit het asfalt zal zien. Een keer mogen rondrijden in het origineel is een goede troost. Met de koude maanden voor de deur hopen wij ooit nog los te kunnen gaan in de sneeuw met de Ferrari F40.