Entertainment

Datum officiële onthulling van PlayStation 5 eindelijk bekend!

PlayStation 5

Ons geduld wordt beloond! Na eindeloos gissen en talloze geruchten lijkt het er op dat we niet lang meer hoeven te wachten. De officiële onthulling van de PlayStation 5 is dichtbij, heel dichtbij.

Officiële onthulling Playstation 5

Als we Jeff Grubb mogen geloven, en dat mag best gezien zijn status als journalist binnen de game-industrie, staat het ‘Reveal Event’ officieel op de kalender. De onthulling van de PlayStation 5 zal plaatsvinden op 4 juni. Oftewel, over pak hem beet een maand.

4 juni is de perfecte datum

De keuze voor 4 juni als datum voor de onthulling van de PlayStation 5 is niet gek. Het is namelijk een week voordat de E3 plaats zou vinden. Dit gigantische game-event gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus.

Dat verandert voor Sony niet heel veel, zij hadden namelijk al aangegeven niet aanwezig te zijn bij de E3. Alles wees er op dat zij -heel slim- hun eigen event zouden organiseren net voor de wereldwijde gamebeurs. Met deze week ‘voorsprong’ zet Sony zichzelf een stapje voor op de concurrentie tijdens de onthulling van de PlayStation 5. En dat de E3 gecanceld is betekent natuurlijk niet dat de eigen plannen van Sony dat ook zijn.

Wat we al wel weten

Alhoewel Sony de kaken redelijk stijf op elkaar hield de afgelopen tijd, hebben ze ons zo nu en dat wel íéts toegestopt aan informatie. Zo werden de specificaties onlangs (deels) gepresenteerd. Je vindt ze hier op een rijtje.

Daarnaast is er onlangs meer bekend geworden over de nieuwe PlayStation 5-controller. Naast de opvallende kleurstelling (waar iedereen zo zijn eigen mening over heeft) brengt hij een hoop nieuwe trucjes met zich mee.

Bron: AD