Dating apps zijn leuk om mee bezig te zijn. Beetje swipen, mensen kijken, en kijken of je een leuk persoon tegenkomt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je zelf ook opvalt bij de dames? Via een online weg moet je toch andere trucjes in de strijd gooien dan als je ‘gewoon’ in het echt vrouwen wil versieren. Daarom helpen we graag door even de kneepjes van het vak met je door te nemen, zodat jij een echte casanova wordt op de app.

De tips voor dating apps

Een paar tips zijn handig en makkelijk toe te passen om gelijk je kansen te vergroten. Maar hierbij is het ook prettig om het op te delen in twee onderdelen: vóór de match en na de match. Dus hoe zorg je nou dat je überhaupt met mensen in contact komt, zonder alleen maar doelloos te swipen? En als je een match gevonden hebt, hoe ga je dan met diegene praten? Geen paniek, het is niet zo moeilijk als het lijkt.

Vóór de match

Zorg dat je gelijk al in het oog springt van de mensen aan de andere kant van de dating apps. Wie opvalt krijgt aandacht en dat wordt beloond. Kies dus je foto’s zorgvuldig en zet de meest kansrijke profielfoto vooraan. Doe niet maar één foto van jezelf, maar overdrijf niet met teveel. Liever drie goede foto’s, dan acht foto’s waarvan twee goede. Kies ook niet alleen voor foto’s waar je heel goed op staat, maar ook die jou een beetje typeren. Vraag desnoods iemand die je kent om te zeggen hoeveel jouw foto’s over jou gaan.

dating apps

Een leuke bio is ook een belangrijk onderdeel van de eerste indruk. Mensen zonder bio worden sneller overgeslagen. Zet niet gelijk je hele levensverhaal erin, maar denk na over een korte tekst die over jou gaat. Het kan een quote zijn of een uitspraak die jij vaak doet, maar mag ook gewoon wat praktische informatie zijn. Probeer alleen niet alleen je uiterlijk uit te leggen, er is immers meer dan dat. Ideaal is als je bio zo in elkaar steekt, dat je bij de match gelijk iets hebt om over te praten.

Na de match

De match is binnen! Nu is het tijd voor actie. En we kunnen het niet duidelijk genoeg zeggen: begin niet met “hoi”! Stel een vraag, maak een leuke opmerking, spring in het diepe, maar een begroeting alleen is niet genoeg! Daar kan zij ook niks mee, zeker niet op dating apps.

Vaak vinden vrouwen het leuk als je een actieve luisteraar bent. Dit houdt in: je luistert goed, maar stelt ook vragen die ingaan op wat ze vertelt. Het gaat in het begin zeker niet alleen om jouw verhaal. Als je geïnteresseerd bent in haar, moet je dat ook laten blijken.

dating apps

Wees ook niet te lomp in je benadering naar haar toe. Hiermee willen we zeggen dat je het gesprek vriendschappelijk moet insteken en niet gelijk de kinky kant op hoeft te gaan. Tenzij zij (ook) op zoek is naar een one-night-stand, kan het haar alleen maar afschrikken.

Tot slot is de lastigste, maar ook meest succesvolle tip: spreek snel iets af. Ga niet eerst weken lang inhoudsloos lullen voordat je een afspraakje plant. Dan kan het saai worden en loop je het risico dat je elkaar niks meer te vertellen hebt tijdens de date. Een lekkere streeftijd is dan ook na een week iets proberen af te spreken, afhankelijk van de snelheid van het gesprek. Het toont daadkrachtigheid vanuit jouw kant en daarbij: wat heb je te verliezen?