Netflix gaat zijn eerste Duitse originele productie Dark een vervolg geven. De veelgeprezen science fiction thriller serie over een oneindige oorlog om de controle over tijdreizen, gemaakt door Baran bo Odar en Jantje Friese, is een bewijs dat geweldige verhalen de geografie overstijgen. Zo heeft het weerklank gevonden bij het publiek in Duitsland en de rest van de wereld, waaronder de VS, Brazilië, Italië, Turkije, Spanje, Frankrijk en natuurlijk ons eigen kikkerlandje.

Dark, een familiesaga met een bovennatuurlijke draai, is nu een van de meest bekeken niet-Engelse shows op Netflix, een Duitse serie die grenzen overschrijdt om contact te maken met doelgroepen in elk land.

Dark

De makers van Dark zijn eveneens blij met een uitstekende samenwerking, en dankbaar voor het vertrouwen dat zij van Netflix genieten: “We zijn enorm blij dat DARK inmiddels zo’n overweldigende respons heeft ontvangen, zowel in Duitsland als in de rest van de wereld, en we zijn bijzonder blij met de snelle beslissing van Netflix om een tweede seizoen te schieten. We kunnen nauwelijks wachten om het verhaal verder te vertellen!”, aldus de producent Quirin Berg.

Het ziet er naar uit dat 2019 het jaar is wanneer we terugkeren naar Winden. Momenteel is het eerste seizoen van Dark nog gewoon te checken op Netflix. Nog niet gezien? Neem een kijkje naar de trailer om je binge-kansen dit weekend nog te overwegen: